Menu
 

Grupas "Willow Farm" līderim Emīlam Dreiblatam patīk rotaļāties ar notīm un vārdiem Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto – Jānis Vecbrālis Foto – Jānis Vecbrālis

Šonedēļ Liepājas rokgrupa “Willow Farm” svin sava jaunākā albuma “Pasaule ir viss, kas gadās” atvēršanas svētkus. “Albuma nosaukumam izmantotā frāze, kas skan arī vienā dziesmā, aizgūta no 20. gadsimta filozofa Ludviga Vitgenšteina “Loģiski filozofiskā traktāta”, un dziesmu tematikā līdzās stāstiem par mīlestību un attiecībām parādās arī eksistenciālu problēmu iztirzājums, turklāt pamazām attālināmies no tā dēvētā liepājroka,” par nule pabeigto projektu stāsta grupas solists Emīls Dreiblats.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Viss radoša cilvēka dzīvesveids ir viens ekstrēms piedzīvojums. Pusaudža gados patika rāpties uz namu jumtiem un ķert romantiku un adrenalīnu.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Vispār jau mani var diezgan viegli aizkustināt. Droši vien tie spilgtākie un neaizmirstamākie mirkļi ir bērnu nākšana pasaulē.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Nerimtīga vēlēšanās radīt. Kādreiz radošā procesā vairāk paļāvos uz iedvesmu – bija jānotiek kaut kam īpašam, lai dvēseles pārdzīvojumus pārvērstu dziesmā vai dzejā. Tagad vienkārši patīk rotaļāties ar notīm un vārdiem.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Patīk sportot. Vasarā tas ir futbols, ziemā, ja tāda atnāk, hokejs. Kā pie jūras augušam un dzīvojošam cilvēkam man svarīgas ir peldes, tiesa, gada siltajos mēnešos. Cauru gadu skrienu, arī ar riteni nebraucu tikai ziemas salā. Veselību palīdz stiprināt arī meditācijas.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Joprojām netieku vaļā no smēķēšanas. Ar alkoholu, kas trauksmainajā jaunībā bija rokenrola allaž klātesošs sabiedrotais, esmu iemācījies sadzīvot, to faktiski nelietojot. Toties garšo saldumi, it īpaši saldējums. Dikti daudz varu apēst!

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?
Režisora Elmāra Seņkova iestudētais “Šekspīrs” Liepājas teātrī – sajūsmina šāda veida dauzīšanās mākslas templī.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Lasu daudz, grūti izcelt kaut ko vienu. Skandināviem ir lieliski “krimiķi” – norvēģu Nesbē, zviedru Keplers, dāņu Adlers-Olsens. Par mūziku lieliski raksta Alekss Ross – latviski ir iznākusi viņa grāmata “Viss cits ir tikai troksnis”. No pērn redzētajām filmām biju sajūsmā par Kventina Tarantino “Reiz Holivudā”.

Kādu mūziku klausāties?
Līdz ar tehnoloģiju attīstību pieejama kļuvusi visa pasaules mūzika, bet visu noklausīties vienkārši nav iespējams. Sekoju līdzi jaunumiem, bet ar lielu baudu klausos klasiskas vērtības, piemēram, “Pink Floyd”, “Jethro Tull”. Nu jau par klasiku kļūst arī “Radiohead”. Nesmādēju arī akadēmisko mūziku. Īsāk sakot, mūzika ir viena burvīga padarīšana.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Pēdējos gados esmu sapratis, ka visgaršīgāk gatavoju pats. Ārpus mājas mielojos vien retās svētku reizēs un nepieciešamības spiests. Ja nepieciešams ātri iestiprināties, noderēs “Pakistānas kebabs” – esmu asu garšu cienītājs.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklē?
Ja ļoti gribas ceļot, bet līdzekļu maz, iesaku apbraukāt Latviju un kaimiņvalstis – tepat līdzās ir daudz skaista. Man gribētos atgriezties Sicīlijā – ļoti patīk Vidusjūra, bet Sicīlija ar savu kultūru kokteili un vēstures elpu mani burtiski apbūra.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.