Menu
 

Bibliotēkās biežāk izsniegtās grāmatas 2018.gadā bija Māras Zālītes "Paradīzes putni" un Pētera, Indras un Zanes Brūveru "Brūveri brūvē"

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

2018.gadā bibliotēkās visbiežāk izsniegtas grāmatas Māras Zālītes "Paradīzes putni" un Pētera, Indras un Zanes Brūveru "Brūveri brūvē", informēja izdevniecības "MicRec" pārstāve Līga Zemdega.

Katra gada noslēgumā "Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība" ("AKKA/LAA") apkopo iepriekšējā gada Latvijas bibliotēkās visvairāk iesniegto grāmatu sarakstus, kuri tagad ir publicēti ikmēneša informatīvajā izdevumā.

Šonedēļ publicēti dati par 2018.gadā bibliotēkās pieprasītākajām grāmatām, tostarp arī dzejas krājumiem.

Latviešu oriģinālprozas reitingā visbiežāk isniegtā grāmata ir Zālītes "Paradīzes putni", kura izsniegta 2243 reizes. Tai seko Katrīnas Račko grāmatas "Saplēstās mežģīnes", kas izsniegta 2149 reizes un "Debesis pelnos" - 1709 reizes.

Ceturtajā un piektajā vietā ir Daces Judinas darbi "Kad klusums kliedz" - izsniegta 1636 reizes un "Tīrītājs" - izsniegta 1402 reizes.

Savukārt biežāk izsniegtā latviešu oriģināldzeja 2018.gadā bija Pētera, Indras un Zanes Brūveru "Brūveri brūvē", kas tika izsniegta 488 reizes, Guntara Rača "365. Dzejoļi. 2.daļa" - 469 reizes un "365. Dzejoļi. 1.daļa" - 436 reizes.

Ceturtajā vietā ierindojās Uldis Auseklis un viņa darbs "Kaķēns margrietiņās", kas kopumā izsniegts 266 reizes, savukārt piektajā vietā ir Guntars Račs un viņa darbs "Laikam laika nav", kas izsniegts 216 reizes.

Izdevniecības "MicRec" pārstāve informēja, ka Rača dzejoļu krājuma "365" pirmā un otrā daļa, kas nāca klajā 2017.gadā un 2018.gadā, kļuva par pieprasītākajām grāmatām grāmatnīcās, kas esot visai neierasts panākums dzejoļu grāmatām.

Tāpat viņa atklāja, ka šī gada augusta beigās ir gaidāma jauna Rača dzejoļu grāmata, par kuru informācija sekos, un kuras atvēršanas pasākums notiks 23.augustā "Dzintaru koncertzālē", kur vienlaicīgi notiks arī autora 55 gadu jubilejas koncerts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.