Menu
 

Rīgas projektu koris Piņķos izpildīs Norvēģijas kormūzikas programmu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Rīgas projektu koris (RPK) otro sezonu turpinās ar jaunu programmu, kurā korim pievienosies izcilā vijolniece Agnese Kanniņa un baritons Eduards Vācietis. Programma “Ceļš uz ziemeļiem” veltīta skaistajai un liriskajai Norvēģijas kormūzikai. Repertuārā iekļautas žirgtas tautasdziesmas un nomierinošas šūpuļdziesmas, kā arī pēdējais Edvarda Grīga komponētais skaņdarbs “Četri psalmi” (“Fire psalmer”) korim un solistam. Klausītāji aicināti uz koncertu ceturtdien, 20. Februārī, plkst. 19.30 Piņķu Sv. Jāņa baznīcā, kā arī 22. februārī Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā un 23. februārī Rīgas Mārtiņa baznīcā, informēja kora pārstāve Ilga Sokolova.

Norvēģu mūzika savulaik plašāku atpazīstamību pasaulē iemantoja, tieši pateicoties Grīgam un viņa mīlestībai pret savu tautu un kultūru, tomēr mūža nogalē būtisku lomu komponista dzīvē ieņēma arī ticība. Koncerta centrālais elements būs Grīga cikls “Četri psalmi” – darbs, kurā atklātas gan komponista sarežģītās attiecības ar reliģiju, gan interese par nāvi un pēcnāves dzīvi. Līdztekus ciklam koris koncertā atskaņos arī vairākas brīnišķīgas Franka Havreja šūpuļdziesmu apdares, kā arī virkni dzirkstošu tautasdziesmu apdaru korim un vijolei.

“Šoreiz mums ir patiess gods muzicēt kopā ar Agnesi Kanniņu, Valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" otro vijoļu grupas koncertmeistari, kas fantastiski interpretē jebkura stila mūziku. Otrs mākslinieks – Eduards Vācietis – pieaicināts ne tikai kā solists E. Grīga ciklam, bet arī pareizas norvēģu valodas izrunas apmācībai, jo viņš to padziļināti apguvis studiju laikā Norvēģijā,” stāsta RPK mākslinieciskais vadītājs Kristofers Volšs-Sinka.

Rīgas projektu koris (RPK) ir amatieru koris, kuru 2018. gadā nodibināja amerikāņu kordiriģents Kristofers Volšs-Sinka, kurš pirms četriem gadiem, iedvesmojoties no Latvijas koru tradīcijas un augstā līmeņa, pārcēlās uz dzīvi šeit. RPK pamatā ir Kristofera un koristu aicinājums iepazīstināt dziedātājus un klausītājus ar Latvijā mazāk zināmu repertuāru, katru gadu piedāvājot trīs saturiski dažādas un muzikāli izaicinošas koncertprogrammas.

Kora dalībnieki ir Latvijas labāko profesionālo un amatierkoru bijušie dziedātāji, kuri tiekas trīs reizes gadā pa sešām nedēļām, katrā periodā sagatavojot jaunu programmu. Tieši šis īpašais formāts ļauj korim piesaistīt augsta līmeņa pieredzējušus dziedātājus, kuru pamatdarbs šobrīd tomēr ir saistīts ar citām nozarēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.