Menu
 

2020.gadā Daugavas muzejs aicina satikties, atpūsties un baudīt

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Daugavas muzejs Foto - Daugavas muzejs

Daugavas muzejs uz Doles salas ir skaista vieta pašā Daugavas krastā, kur senajā muižas parkā vienmēr ir skaista un mierīga noskaņa, kur satikties, atpūsties un baudīt, liekot aizmirst, ka Rīga ir tikai pusstundas attālumā.

Daugavas muzeja pārstāve Inese Kupšāne pastāstīja, ka šogad siltajā sezonā muzejs piedāvā vairākus datumus, kurus atzīmēt plānotājos jau tagad: “Tradicionāli pasākumu sezonu iesāksim 12. aprīlī -pašā Lieldienu dienā, kur visas dienas garumā iepazīsim tradīcijas, svinēsim un iesim rotaļās ar folkloras kopu “Zeidi”. Maijā gaidīsim pat divos pasākumos – Muzeju naktī līdz ar tumsu parkā gaidīs pārsteigumi, bet muzejā būs apskatāma jaunā mākslinieka Eduarda Dubrovska izstāde.

23.maijā muzeja teritorijā ieskandināsim Salaspils novada svētkus ar Lielo Pikniku – visas dienas garumā būs pieejamas izklaides visai ģimenei, ēdienu meistarklases un koncerti. Jūnijā sadosimies rokās un dejosim līdz rītam ar folkloras kopu Skandinieki, sagaidot Vasaras saulgriežus.”

Arī šogad plānoti tradicionālie koncerti vasaras un Daugavas vidū: “Trīs reizes tiksimies svētdienu pēcpusdienās, lai mierīgā noskaņā klausītos lielisku mūziku. 5. jūlijā mūs priecēs lieliskās balss īpašniece Elza Rozentāle, 2. augustā alternatīvā folk/kantrī grupa “JUUK”, bet 22. augustā jau lēnām atvadīsimies no siltā laika pasākumā “At(ā)vasara”.”

Šogad Daugavas muzejs piedāvā arī vairākas mākslas izstādes. Līdz marta sākumam vēl ir apskatāma 20 izcilu mākslinieku kopizstāde – “Daugavas krastos”, bet jau no 13. marta izstāžu telpu piepildīs skaistie un unikālie mākslinieces Marutas Raudes darbi – gan porcelāna darbi, gan gleznas un instalācijas. Maijā jau pieminētā E.Dubrovska gleznas, bet no jūnija arhitektūras un novadpētniecības interesenti ir gaidīti uz vēstures materiālu izstādi par 20.gs. 60.-70.gados iznīcībai nolemtajām Doles mājām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.