Menu
 

Foto: Baiba Sipeniece-Gavare izsludina jubilejas stāvizrādes "Vienreiz jau var" rudens tūri

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Renārs Koris Foto - Renārs Koris

21.februārī kinoteātrī “Splendid Palace” notika Baibas Sipenieces-Gavares 50 gadu jubilejai veltītās stāvizrādes “Vienreiz jau var” pirmizrāde, kuru klātesošie viesi, tostarp jubilāres draugi un ģimene, uzņēma ar sajūsmu un stāvovācijām.

“Amerikā šāda stila izrādes esmu redzējis gana daudz, savukārt Latvijā uz stāvizrādi biju pirmoreiz. Varēja redzēt, ka Baiba ir mazliet uztraukusies, jo viņai tas viss bija jauns, taču man izrāde ļoti patika, un es pavadīju tiešām jauku vakaru. Noteikti iesaku šo izrādi noskatīties, lai gan joki varētu būt vairāk saprotami cilvēkiem, kam ir 40 gadu un vairāk,” pēc izrādes pauda dziedātājs Lauris Reiniks.

TV personība un pasākumu vadītājs Valters Krauze, kurš Baibu pazīst, kā pats saka, vairāk nekā trīsdesmit gadus, atzina: “Izrāde ir forša! Ja izsakās nedaudz tēlaini, mēs katrs dzīvē tos trakos laikus, kurus Baiba pieminēja, varam atrast gan savos studiju gados, gan jaunībā, vecāku ballēs… Tas ir lieliski, ka Baiba par to runā un ka mums par to ir asociācijas – manuprāt, tieši tas viņai izdevās ļoti labi. Un man šķiet, ka izrāde varētu patikt arī trīsdesmitgadniekiem un pat vēl jaunākiem.”

Baibas Sipenieces-Gavares ilggadēja draudzene dziedātāja Olga Rajecka pēc izrādes noskatīšanās atzina: “Katram cilvēkam ir savi stāsti par dzīvi. Jautājums – vai tu gribi tos kādam stāstīt, vai negribi. Ja tev piemīt humora izjūta, tu vari pastāstīt par savu dzīvi un to, kā tev ir gājis, iepriecinot un uzmundrinot citus. Turklāt ir labi, ka cilvēkus izdodas ar šiem stāstiem sasmīdināt, jo lielākajai daļai droši vien arī ir klājies līdzīgi, tikai viņi neuzdrošinās to pastāstīt citiem. Baiba to uzdrošinājās, un tas ir lieliski!”

Jubilāres stāvizrāde būs skatāma līdz maija vidum, tostarp arī Pierīgā – 6.martā Ķekavā, 7.martā Mārupē, 26.un 27.martā Ādažos, 29.martā Ikšķilē, kā arī 1.un 2.martā Siguldā. Taču, tā kā gandrīz visas pavasara izrādes jau ir izpārdotas, tāpēc tiek izsludinātas 15 papildizrādes septembrī un oktobrī, un tā būs beidzamā iespēja noskatīties šo izrādi.

Pierīgā izrāde būs skatāma 6.septembrī Salaspils kultūras namā “Rīgava”, 19.septembrī Ropažu Kultūras un izglītības centrā, 26.septembrī 18 Baložu pilsētas kultūras namā, 2.oktobrī Jūrmalas kultūras centrā un 24.oktobrī Mālpils kultūras centrā. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” tīklā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.