Menu
 

Siguldā varēs baudīt Edgara Cīruļa džeza koncertpasaku "Aisma"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

28. martā Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” būs iespēja baudīt džeza koncertpasaku “Aisma”, kas stāsta par katra klausītāja svarīgāko dzīves daļu – bērnību. Pasākumā latviešu pianists un komponists Edgars Cīrulis kopā ar Jāni Ločmeli un mūziķiem no Latvijas, Itālijas un Dānijas rādīs klausītājiem starpžanru projekta “Aisma” pirmo albumgrāmatu. 

Kā informē Siguldas novada pašvaldībā, projektā atskaņotā mūzika ir spilgta, pilna ar krāsas uzplaiksnījumiem, pulsējošiem mikroritmiem un melodijām. Tā eksistē unikālā vidē – starp kompozīciju un improvizāciju, kur uzmanība tiek vērsta uz visu kolektīvu, ne indivīdu. Projekta autors Edgars Cīrulis atklāj, ka kompozīcijas ir veidotas, balstoties uz stāstu par meiteni vārdā Aisma, kas uzaug kopā ar savu māti un cenšas atrast savu vietu pasaulē, dažreiz īstā, dažreiz – iedomu. Muzikālo baudījumu papildinās mākslinieces Aijas Pastares gleznotās ilustrācijas.

Projekts “Aisma” tika ierakstīts Olborgā, Dānijā, 2018. gadā. Pie tā strādāja skaņu inženieris Pauls Dāvis Megi, pēcapstrādi veica godalgotais portugāļu skaņu inženieris Žuzē Djogu Nevešs (José Diogo Neves). Projekta tapšanā piedalījās arī trīs latviešu mākslinieces – Aija Pastare gleznoja ilustrācijas, Līva Līva veidoja diska dizainu, savukārt Patrīcija Vilsone izstrādāja grāmatas maketu, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, kā arī vienu stundu pirms pasākuma norises vietā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.