Menu
 

Pasaules Dabas fonds un grupa "Latvian Voices" ar dziesmu aicina iestāties par dabu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Gaidot pasaulē vērienīgāko vides akciju – "Zemes stundu" –, a capella grupa "Latvian Voices" nāk klajā ar kaverversiju dziesmai "World On Our Shoulders". Dziesma ir daļa no starptautiskas kustības pret klimata pārmaiņām un dabas izzušanu, un to ir iedziedājuši dažādi mūziķi gandrīz visās pasaules valstīs. "Latvian Voices" dziesmā apvienojušas korus, kuros pašas dzied un strādā: jauniešu kori "Kamēr…", Babītes novada jaukto kori "Maska", Saulkrastu jaukto kori "Anima", Rīgas Doma kora skolas gospeļu kori un Jelgavas 4. vidusskolas meiteņu kori "Spīgo studija", informē Pasaules Dabas fonda komunikācijas vadītāja Laura Treimane.

"Latvian Voices" skaidro: "Dziesma vēsta par to, ka pasaule ir uz mūsu pleciem un šodien ir laiks, lai uzņemtos atbildību par savu vienīgo mājvietu – Zemi. Tā ir cerības dziesma, kas aicina ikvienu vienoties kopīgai balsij, lai iedvesmotu cits citu, pasaules valstis un to līderus pieņemt vērienīgas apņemšanās 2020. gadā, lai nepieļautu vides un dabas krīžu pastiprināšanos tuvākajā nākotnē. Mēs aicinām visu Latviju iedziedāt vai citādi izpildīt šo dziesmu savā interpretācijā un ar to dalīties sociālo tīklu kontos, izmantojot tēmturi #balssplanetai."

Pasaules Dabas fonds un "Latvian Voices" aicina ikvienu izmantot savu balsi un iestāties par dabu, simboliski izslēdzot gaismu "Zemes stundā", kas notiks 28. martā no plkst. 20.30 līdz 21.30, piesakot jauniešus vai jauniešu radošos kolektīvus konkursam "Klimata vēstnieks", kā arī piedaloties kampaņā #BalssPlanētai. Paužot savu nostāju par stabila klimata un ekosistēmu saglabāšanu, parakstīties var Pasaules Dabas fonda tīmekļvietnē.

Pasaules Dabas fonda direktors Jānis Rozītis norāda: "Šobrīd atrodamies posmā, kurā esam ielikuši pamatu katastrofāli straujām klimata pārmaiņām. Tikai turpmākā desmitgade noteiks, vai mums izdosies siltumnīcefekta gāzu piesārņojumu mazināt, pirms tiek pārkāptas zinātnieku noteiktās robežas (1,5°C), lai neapdraudētu cilvēku un dabas pastāvēšanu uz Zemes. Ikkatram pasaules pilsonim jāpauž sava nostāja nākotnes ekosistēmu stabilizācijai, un šī dziesma ir veids, ar kuru vēlamies iedvesmot Latvijas iedzīvotājus pozitīvām pārmaiņām."

"Esam pirmā paaudze, kas skaidri apzinās, ka mēs iznīcinām planētu. Un mēs varam būt arī pēdējā, kas kaut ko spēj iesākt, lai to novērstu. Mums ir starptautiska rīcība, lai ierobežotu globālo sasilšanu 1,5 °C robežās, aizsargātu vismaz 30% planētas līdz 2030. gadam un saglabātu mūsu dabisko vidi un sugas. 2020. gads ir izšķirīgs, jo pasaules līderi lems par jauniem dabas daudzveidības, ilgtspējīgas attīstības un klimata mērķiem nākamajiem 10 gadiem. Latvijai nevajadzētu palikt malā, jo daba izzūd arī pie mums. Ikkatram Latvijas iedzīvotājam ir jāapņemas un jāiestājas par dabas vērtībām, piemēram, piedaloties akcijā "Zemes stunda" 28. martā," atzīmē L. Treimane.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.