Menu
 

Pasaules mēroga zvaigznes Marina Rebeka un Sondra Radvanovska jūnijā sniegs koncertu Dzintaru koncertzālē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

28.jūnijā Dzintaru koncertzālē uzstāsies divas pasaules mēroga dziedātājas – Marina Rebeka no Latvijas un Sondra Radvanovska (ASV/Kanāda), kurai šī būs pirmā viesošanās Latvijā.

Abas solistes ir kritiķu slavētas un publikas apbrīnotas prīmas ar plašu repertuāru, veiksmīgu karjeru, nozīmīgiem apbalvojumiem. Kā norāda koncerta rīkotāji, sevišķu interesi raisa fakts, ka abām tā būs pirmā kopīgā tikšanās uz vienas skatuves, tādējādi skatītāji kļūs par pirmreizēja notikuma lieciniekiem, turklāt divu izcilu soprānu atrašanās uz vienas skatuves vispār ir reta dabas parādība. 

Koncerta programmā – populāru Bellīni, Džordāno, Leonkavallo, Maskanji, Masnē, Mocarta, Pučīni un Verdi operu skaistākie skati. Muzicēs košu slīpējumu guvušais Latvijas Festivāla orķestris, diriģēs Latvijas jaunās diriģentu paaudzes ievērojamākais pārstāvis Guntis Kuzma. 

Marinas Rebekas karjera beidzamos gados sasniegusi lielus augstumus. Viņu pamatoti uzskata par vienu no šībrīža labākajām Verdi operas “La Traviata” titulvaronēm, Marina Rebeka slavēta par sniegumu Bellīni operās “Norma” un “Pirāts”, Doniceti operā “Anna Boleina”, Guno operā “Fausts”, Verdi operās “Simons Bokanegra” un “Trubadūrs”, Čaikovska operā “Jevgeņijs Oņegins”. Iespējams, labāko vērtējumu varam lasīt “Opéra Magazine”, kur Marina nosaukta vienā virknē ar Mariju Kallasu, Džoanu Sazerlendu, Beverliju Sillsu, Montserratu Kavaljē un Mariellu Deviu.


Sondra Radvanovska ir plaša operrepertuāra īpašniece. 2019./2020. gada sezonā Sondra Radvanovska dzied titullomu Dvoržāka operā “Nāra” “Canadian Opera Company”, viņa uzstājas ar koncertiem Vankuverā, Čikāgas Liriskajā operā un Bādenbādenē, piedalās Bellīni “Pirāta” koncertiestudējumā Parīzes operā, dzied Aīdu Berlīnes Vācu operā un Vīnes Valsts operā. 

28.jūnija koncertā būs iespēja dzirdēt skatus no Verdi operām “Likteņa vara” un “Sicīliešu vesperes”, Pučīni operām “Manona Lesko” un “Toska”, arī no Leonkavallo operas “Pajači”, Džordāno operas “Andrē Šenjē”, Masnē operām “Sids” un “Herodiade”. Abu prīmu balsis satiksies divās ainās no Bellīni bel canto stila šedevra – operas “Norma”. Latvijas Festivāla orķestris spēlēs Mocarta operas “Figaro kāzas” populāro uvertīru, Verdi operas “Likteņa vara” emocionāli spēcīgo ievadu un Maskanji operas “Zemnieka gods” brīnumskaisto intermeco. 

Koncertu rīko koncertapvienība “Laba mūzika”. Biļetes “Biļešu paradīzē” un internetā. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.