Menu
 

Ulbrokā notiek sākumskolas skolēnu teātra festivāls "Spēlēsim teātri"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ulbrokas vidusskola Foto - Ulbrokas vidusskola

12.un 13.martā Ulbrokas vidusskolā pirmo reizi notiek sākumskolas skolēnu teātra festivals. Tā ir Ulbrokas vidusskolas iniciatīva ar mērķi apvienot skolotājus, režisorus, vecākus, dalībniekus visā Latvijā, kuri piedalās un virza šīs jomas attīstību.

Kā informēja festivāla rīkotāji, pasākumam pieteikušies kolektīvi no Vangažu vidusskolas, Preiļu 2.vidusskolas, Rīgas 84.vidusskolas, Upesleju pamatskolas, Rīgas 5.pamatskolas, Rīgas Pļavnieku pamatskolas, Degumnieku pamatskolas, Talsu novada Pūņu pamatskolas, Rīgas Centra humanitārās vidusskolas, Daugavpils novada Medumu pamatskolas, Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas un Limbažu 3.vidusskolas.

Kopumā divu dienu laikā skatāmas 22 izrādes gan krievu, gan latviešu valodā. Izrāžu autori – gan latviešu rakstnieki un dramaturgi, gan ārzemju rakstnieki. Izrāžu vidū gan Vadima Korostiļova "Vovka aiz trijdeviņiem kalniem", Baibas Jukņevičas "Rūķi", Poļinas Ļevčikovas "Sliņķu sala vai zelta atslēdziņas noslēpums", Kārļa Skalbes "Kaķīša dzirnavas", "Joka pēc - vārdšķiras", Dzidras Rinkules-Zemzares "Kā ruksītis ciemos gāja" un Anetes Šteinbergas "Maināmies", kā arī Valda Rūmnieka "Dažādas pasakas".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.