Menu
 

Tīnūžu senioru deju kolektīvs "Dižupe" lepojas ar jauniem tautas tērpiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ikšķiles novada pašvaldība Foto - Ikšķiles novada pašvaldība

13.jūlijā Ikšķiles novada Tīnūžu tautas namā notika projekta “Ikšķiles novada Tīnūžu kultūrvēsturiskā mantojuma izzināšana, izgatavojot sava novada tautas tērpus jaundibinātajam senioru deju kolektīvam "Dižupe"” noslēguma pasākums.

Kā pasākumā atklāja Tīnūžu tautas nama vadītāja Valda Kurša, šie tautas tērpi tapuši lēni un pārdomāti, izlolota katra tērpa detaļa, tādēļ iegādātie tērpi dejotājiem sniedz patiesu prieku un gandarījumu, informēja Ikšķiles novada pašvaldībā.

Deju kolektīvs "Dižupe" bija sagatavojis nelielu prezentāciju – skaistu deju jaunajos tērpos un filmu, kas soli pa solim atspoguļoja ceļu no idejas līdz gataviem Tīnūžu tautas tērpiem. Pasākumā deju kolektīvs pateicās visiem, kas bija iesaistīti šajā projektā.  Mīļš paldies tika teikts audējām no "Tīnes" un īpaši Natālijai Loginai, kas noauda dejotājiem Tīnūžu jostas.
Projekta mērķis bija izzināt Ikšķiles novada Tīnūžu kultūrvēsturisko mantojumu, atjaunojot un darinot novada tautas tērpus jaundibinātajam senioru deju kolektīvam "Dižupe", tādējādi sekmējot kultūrvēsturiskās vides un vietējo tradīciju saglabāšanu, kā arī popularizēt un veicināt jauna pašdarbības kolektīva radošo izaugsmi.

Senioru deju kolektīvs “Dižupe” tika izveidots 2018. gada rudenī. Dejotāji ar un bez deju pieredzes iesāka uzstāšanos katrs savā tautas tērpā, bet ļoti gribēja ierakstīt savu vēstures lapu novada kultūras ziņās ne tikai ar deju, tādēļ izlēma īstenot sapni par sava tautas tērpa izveidi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.