Menu
 

Šogad visus "Jūrmalas festivāla" koncertus varēs skatīties internetā tiešraidē.

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kaspars Balamovskis Foto - Kaspars Balamovskis

No 22. jūlija līdz 4. augustam Dzintaru koncertzālē norisināsies sestais “Jūrmalas festivāls”. Šā festivāla jaunums būs koncerta tiešraides internetā koncertstudijā ar mūziķi Jāni Šipkēvicu.

Kā informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka, ņemot vērā spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus Dzintaru koncertzāles sēdvietu izkārtojums ir mainīts un katru koncertu klātienē varēs apmeklēt līdz 500 klausītāju. Tomēr, lai sniegtu iespēju baudīt koncertus daudz plašākai auditorijai, Dzintaru koncertzāle kopā ar mūziķi Jāni Šipkēvicu piedāvā klausītājiem skatīties koncertus attālināti ar interneta tiešraides starpniecību visā pasaulē.

Jānis Šipkēvics interneta tiešraides vadīs no īpaši iekārtotas koncertstudijas, kurā viesosies dažādi mūziķi un sabiedrībā zināmi cilvēki. Biļetes uz interneta tiešraidēm būs iespējams iegādāties www.bilesuparadize.lv un tiešraides koncertus varēs skatīties vēl mēnesi pēc pasākuma. 

22.jūlijā Jūrmalas festivāla atklāšanas koncertā uzstāsies klaviermūzikas virtuozi “Trīs Osokini”, un tajā dzirdēsim Friderika Šopēna, Roberta Šūmaņa, Aleksandra Skrjabina, Fransisa Pulenka un Morisa Ravēla klaviermūzikas pērles.

24.jūlijā koncerts “Dzimuši Latvijā”, kurā varēs dzirdēt operdziedātāju Aleksandru Antoņenko, pianistu Reini Zariņu, vijolnieku Raimondu Ozolu, pianistus Sergeju un Andreju Osokinus, kā arī vijolnieci Kristīni Balanas. Viņiem uz Dzintaru koncertzāles lielās skatuves pievienosies jaunie Latvijas talanti un valsts kamerorķestris “Sinfonietta Rīga”.

28.jūlijā plkst. 4.00 – Saullēkta koncerts Dzintaru pludmalē, kurā, turpinot pagājušajā gadā aizsākto unikālo pieredzi, pludmalē ar ērģeļmūzikas skaņām saullēktu sagaidīs pasaulslavenā latviešu ērģelniece, Hamburgas Elbas filharmonijas goda māksliniece Iveta Apkalna.

29.jūlijā, izrādot cieņu pasaulslavenajam latviešu diriģentam Marisam Jansonam, “Jūrmalas festivālā”, kā plānots, izskanēs maestro veltītais koncerts, tomēr programmā plānotas izmaiņas. Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, vijolnieces Kristīnes Balanas un diriģenta Andra Pogas izpildījumā baudīsim Pētera Čaikovska 6. simfoniju un Maksa Bruha vijolkoncertu.

30.jūlijā koncertā “Pasaules kino mūzika” Raimonds Pauls kopā ar Latvijas Radio bigbendu un Sinfonietta Rīga stīgu grupu aicinās skaistā pastaigā pa pasaules kino mūzikas lappusēm.

4.augustā Jūrmalas festivāla noslēgumā satiksies divi pasaulslaveni Latvijas mūziķi – operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko un pianists Reinis Zariņš. Programmā Riharda Vāgnera, Riharda Štrausa un citu Rietumeiropas klasiķu skaistākās solodziesmas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.