Menu
 

Jūrmalas Kultūras centrā būs apskatāma Andreja Ģērmaņa gleznu izstāde "Retrospekcija"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Jūrmalas Kultūras centrs Ilustrācija - Jūrmalas Kultūras centrs

Jūrmalas Kultūras centra 1. stāva foajē no 4.augusta būs iespēja apskatīt mākslinieka, Andreja Ģērmaņa, gleznu izstādi "Retrospekcija". Īsi pirms savas astoņdesmitgades Andrejs Ģērmanis nolēmis sarīkot tādu kā atskata izstādi ar nosaukumu "Retrospekcija", kurā ietverti ap 20 pēdējās desmitgades darbi, pavēstīja Jūrmalas Kultūras centra projektu vadītāja Sanija Šūpulniece.

Andrejs Ģērmanis mācījās Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā no 1952.gada līdz 1959.gadam pie skolotājiem Irmas Jaunarājas, Zigfrīda Zēbera, Edgara Iltnera, Arnolda Griķa un citiem, tad turpināja izglītību Latvijas Mākslas akadēmijā, kur 1965.gadā beidzis Eduarda Kalniņa meistardarbnīcu.

Visu līdzšinējo mūžu Andreju Ģērmani interesējuši tradicionālie žanri, kā ainava, portrets, klusā daba. Iir arī daži žanriski motīvi un pa kādam dekoratīvam mēģinājumam.

Vairāk nekā divdesmit pēdējie gadi pavadīti Jūrmalā, aktīvi gleznojot un piedaloties sabiedriskajā dzīvē. Andrejs Ģērmanis mīl tos gadalaikus, kad var gleznot brīvā dabā, plenēros. Viņš ir aktīvs izstāžu dalībnieks, izstādījies arī Krievijā, Lietuvā, Zviedrijā un ASV. Maskavā, Tretjakova galerijā atrodas mākslinieka glezna "Dzejas lasīšana". Vairākas viņa gleznas atrodas Latvijas muzejos. Par mākslu un izstādēm Andrejs Ģērmanis daudzkārt rakstījis arī presē.

Jūrmalas Kultūras centrā Andreja Ģērmaņa gleznu izstāde būs skatāma no 4.augusta līdz 19.septembrim. Darba laiks no pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 13.00 līdz 18.00, sestdienās slēgts, svētdienās no plkst. 12.00 līdz 17.00. Ieeja izstādē bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.