Menu
 

Septembrī atklās kultūras centra "Siguldas devons" trešo sezonu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

No 11. līdz 13.septembrim ar aizraujošu un daudzveidīgu programmu tiks atklāta kultūras centra “Siguldas devons” trešā sezona. Jaunā sezona turpinās iesākto ceļu jaunas pieredzes veidošanā, formas daudzveidības meklēšanā, kā arī veiksmīgas partnerības un sadarbības projektu īstenošanā, informē Siguldas novada pašvaldībā.

“Esam gatavi turpināt pārsteigt, aizraut un vilināt savu skatītāju kultūras notikumu pasaulē, īpaši akcentējot dažādas iespējas veidot savas vēlmes, emocijas un sajūtas. “Siguldas devons” tiek veidots kā iespēju vieta, kā satikšanās vieta, kā izaugsmes vieta, kā jaunu atklāsmju vieta. Mēs ļoti gaidām satikšanos un darām visu, lai šī tikšanās būtu iespējama,” par jauno sezonu stāsta kultūras centra “Siguldas devons” direktore Jolanta Borīte.

Sezonas atklāšanu 11.septembrī plkst.18.00 ieskandinās ģitārists Gints Smukais, vienlaikus iepazīstinot klausītājus ar savu otro studijas albumu “Thaw” (“Atkusnis”). Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar ekspresīvāku ģitārspēles pirkstu stilu, kādu to Gints Smukais iepazinis, ceļojot uz Kanādu un ASV un smeļoties pieredzi no pasaules labākajiem instrumentālistiem. Savukārt plkst.19.00 tiks atklāta Daugavpils Marka Rotko mākslas centra glezniecības kolekcijas izstāde “Atvērums”, kas ļaus iepazīties ar Latvijas mākslinieku simbolisko laika un telpas pārejas robežu redzējumu gleznieciskās kompozīcijās ar logu, durvju, eju un portālu atainojumu. Izstādē būs skatāms dažādu paaudžu un reģionu mākslinieku veikums, ko vieno dzīves vai radošās darbības piederība Daugavpilij un cieša sadarbība ar Rotko mākslas centru, vēsta pašvaldībā.

12.septembrī plkst.18.00 “Siguldas devonā” būs iespēja baudīt maestro Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda koncertprogrammu “Dienvidu akvareļi”. Programmas uzmanības centrā ir maestro mūzika, kas tapusi 20.gadsimta 60.gados. Tas ir laiks, kad Raimonda Paula mūziku caurstrāvo komponistam tik tuvais džezs. Par tituldarbu izvēlēta svīta “Dienvidu akvareļi”, kas 1965.gadā tikusi ieskaņota Raimonda Paula trio sastāvā, piedaloties saksofonistam Aleksandram Piščikovam. Koncertprogrammā iekļautas arī maestro atlasītas mūziklu tēmas un dziesmas ar Alfrēda Krūkļa vārdiem. Visi skaņdarbi šajā programmā ietērpti jaunos, krāsainos aranžējumos. Koncertprogrammu paspilgtinās vokālisti Daumants Kalniņš un Ance Krauze.

Atklāšanas noslēdzošajā dienā, 13.septembrī, plkst.12.00 bērniem būs iespēja baudīt muzikālu leļļu teātra izrādi “Brīnuma stabulīte”. Tas būs stāsts par pasaku mežu, kur dzīvo brīnumaini zvēri, kas dara brīnumu lietas. Turklāt no plkst.12.00 līdz 15.00 ikviens aicināts uz Spēļu dienu, kad sadarbībā ar Ziedoņa klasi kultūras centra “Siguldas devons” pagalms pārvērtīsies par spēļu laukumu, kurā bērni un jaunieši varēs sajust sacensību garu un kopā ar draugiem un ģimeni aizvadīt piedzīvojumiem pilnu pēcpusdienu, atzīmē pašvaldības pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.