Menu
 

Ādažos atklās gleznu izstādi "Digitālā plaisa" par cilvēku digitālajā laikmetā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

3.oktobrī plkst.12.00 Ādažu Kultūras centrā atklās jaunās mākslinieces, abstraktā ekspresionisma pārstāves anda_abstract (Anda Daubure) gleznu izstādi "Digitālā plaisa" par cilvēku digitālajā laikmetā, informē organizatori.

"Par digitālajam tehnoloģijām un laikmetu, kurā dzīvojam, es sāku gleznot pirms diviem gadiem, un tad pamazām radās doma, ka jāuzrunā sabiedrība caur mākslu un saviem darbiem. Digitālā plaisa ir realitāte, un tā pastāv," stāsta māksliniece Anda Daubure.

Izstādē būs apskatāmas vairāk nekā 50 dažādas mākslinieces anda_abstract gleznas gan eļļas, gan akrila un jauktajā tehnikā. Mākslas darbus varēs arī iegādāties, un daļa no ieņēmumiem tiks novirzīti meistarklašu vadīšanai jauniešiem un projekta "Digitālais lēciens mākslā" attīstīšanai.

Šī ir pirmā izstāde, kas tiek organizēta projekta "Digitālais lēciens mākslā" ("Digital Art Jump") ietvaros. Interesenti tiek gaidīti kā klātienē, tā arī tiešsaistē anda_abstract "Facebook" kontā. Nākamā izstāde notiks kultūras centra "Siguldas devons" izstāžu zālē 2021.gada februārī, informē organizatori.

Projekta "Digitālais lēciens mākslā" izstāžu cikla ietvaros notiks abstraktās mākslas, video un foto meistarklases, kuras vadīs Anda Daubure, Sandra Šmaliņa un fotogrāfs Valters Poļakovs. Šis mākslas projekts ietver izstāžu ciklu, kurš aptver Latviju un pasauli gan reāli telpā, gan virtuāli ar diskusijām un meistarklasēm mākslas interesentiem un kura mērķis ir piesaistīt pēc iespējas plašākas sabiedrības uzmanību digitālajai realitātei, paaudžu mantojuma pārnesei, mākslas radīšanai un kopābūšanai. Projekta ietvaros tiks runāts par to, kā digitalizācija ietekmē mākslu un kā māksla var būt vēstnesis digitalizācijai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.