Menu
 

Siguldā Dzīvā sudraba muzeja ekspozīcijas papildina sudraba rotu darbnīca

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.sigulda.lv Foto: www.sigulda.lv

Domājot par plašāku piedāvājumu un piedāvājot ne tikai aplūkot mākslas darbus, bet tos pašiem arī radīt, Siguldas radošajā kvartālā ir izveidots viens vesels "organisms" – ne tikai muzejs, bet arī sudraba darbnīca. Ņemot vērā, ka muzejs nav iedomājams bez sudraba apstrādes prasmju iegūšanas skolas, tika nolemts papildināt Dzīvā sudraba muzeju ar darbnīcu, kurā ikvienam ir iespēja pieteikties apmācībām, veikt individuālus pasūtījumus, kā arī nodot savas jau esošās rotas remontā, stāsta Siguldas novada pašvaldībā.

Intensīvi apgūstot tehniku, arī mēneša laikā iespējams apgūt sudraba rotu darināšanu. Juvelieris Oļegs Auzers gan atzīst, ka vislabāk veicas tiem, kuriem nav iepriekšējas pieredzes mākslas darbu radīšanā, taču tiem, kuriem tā ir, jāpielāgojas pie īpašā metāla īpatnībām.

Oļegs Auzers atzīst, ka pēdējos gadus sudraba rotu darināšanas apmācībām piesakās sievietes līdz 50 gadiem, kopumā 80% no topošajiem juvelieriem vai jaunā hobija piekritējiem ir tieši sievietes, kuras apgūst arodu uz pusi ātrāk nekā vīrieši, kas skaidrojams ar sieviešu vēlmi pēc rotām. Juvelieris un filozofs stāsta, ka sievietes šajā jomā ir mērķtiecīgas un zina, ko vēlas, labāk izjūt krāsu, akmentiņu iestiprināšanu, auskaru un gredzenu izmērus. Savukārt vīriešiem labāk padodas lielāki darbi, kur nepieciešami kalšanas, cizelēšanas un gravēšanas darbi, kur jāpielieto spēks. Arī jaundzimušo bērniņu vecākiem un līgavai ar līgavaini ir iespēja veidot dažādas piemiņas rotas vai mantojumu nākamajām paaudzēm – sudraba dzimtas koku. Darbnīcā ikvienam ir iespēja pieteikties apmācībām jebkurā dienas laikā, iepriekš par to individuāli vienojoties pa tālruni 29356858.

Šajā vasarā radošo uzņēmēju lokam Siguldas pils kvartālā pievienojās Dzīvā sudraba muzejs, sniedzot emocionālo pienesumu novadniekiem un pilsētas viesiem, kā arī ļaujot ielūkoties tāda grezna metāla pasaulē kā sudrabs, atgādina pašvaldības pārstāvji. Dzīvā sudraba muzejā, kura ekspozīcijas veidojis juvelieris, mākslinieks un filozofs Oļegs Auzers, ikvienam ir iespēja iepazīties ar katra mākslas darba rašanās stāstu un iepazīt sudraba dažādās īpašības, dodoties ekskursijā gida pavadībā, kā arī piedalīties sudraba ūdens degustācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.