Menu
 

Aicina uz koncerta "Pēteris Vasks ielūdz. Rudens. Sigulda" tiešraidi no Siguldas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pētera Vaska fonds 21.novembrī plkst.19 aicina uz koncerta “Pēteris Vasks ielūdz. Rudens. Sigulda” tiešraidi no Siguldas koncertzāles “Baltais flīģelis”. Koncertā piedalīsies vijolniece Magdalēna Geka un pianiste Iveta Cālīte, un to bez maksas varēs skatīties “Baltā Flīģeļa” un Pētera Vaska fonda “Facebook” lapā, informēja fondā.

Koncerta programmā iekļauti Vaska fonda pasūtinātie jaundarbi – izsmalcinātās latviešu komponistes Santas Bušs opuss un Platona Buravicka skaņdarbs “Darba instrumenta restaurācija”. Tāpat koncertā skanēs reti atskaņotā Jāņa Mediņa 1.Sonāte vijolei un klavierēm (1946), kā arī citi latviešu klasiskās kamermūzikas skaņdarbi.

Vijolniece Magdalēna Geka koncertē visā Eiropā gan kā soliste, gan kā kamermūziķe, uzstājoties Vigmora zālē Londonā, Parīzes Filharmonijā, “Herkulessaal” Minhenē un citur. Latvijas publikai viņas vārds ir pazīstams kopš spožās debijas ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri 2014.gada rudenī, kam sekoja nominācija “Lielajai Mūzikas balvai”.

Magdalēna Geka ieguvusi maģistra grādu Parīzes Nacionālajā augstākajā mūzikas un dejas konservatorijā (CNSMDP) vijoles un kameransambļa specialitātē, kur šobrīd turpina studijas prestižajā “Mākslinieka diploma” programmā (“Artist Diploma”). Magdalēna spēlē 1734.gadā darinātu Alessandro Gagliano vijoli, ko viņai laipni aizdevis “Anima Music Foundation”.

Pianiste Iveta Cālīte aktīvi koncertē gan kā solomāksliniece, gan ir pieprasīta kamermūziķe dažādos kameransambļu sastāvos Zviedrijā, Francijā, Latvijā, Lietuvā, Norvēģijā. Viņa atskaņojusi Mocarta klavierkoncertu ar Stokholmas Karaliskās Mūzikas akadēmijas stīgu orķestri, kā arī izcīnījusi iespēju spēlēt Morisa Ravēla Sol mažora klavierkoncertu ar akadēmijas simfonisko orķestri un Danielu Blendulfu pie diriģenta pults.

Iveta studējusi Alfrēda Korto mūzikas augstskolā Parīzē, pēc tam turpinājusi studijas Stokholmas Karaliskajā mūzikas augstskolā, Zviedrijā pie profesora Stefana Bojstena un Mata Vidlunda, kur ieguvusi maģistra grādu un solista diplomu. Iveta ir Stokholmas Karaliskās mūzikas akadēmijas, kā arī Zviedrijas brīvmūrnieku ordeņa stipendiāte.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.