Menu
 

Kultūras ministrs norāda, ka ierobežojumiem jābūt ciešā sazobē ar izsvērtiem, mērķtiecīgiem un operatīviem atbalsta mehānismiem

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Ierobežojumiem jābūt ciešā sazobē ar izsvērtiem, mērķtiecīgiem, operatīviem atbalsta mehānismiem, pirms otrdien gaidāmās valdības sēdes uzsvēra kultūras ministrs Nauris Putnulis (NA).

Kā informēja ministra padomniece Inga Vasiļjeva, ministrs atbalstīs lēmumu par ārkārtējās situācijas pagarināšanu un potenciāli stingrākiem, bet izsvērtiem ierobežojumiem, kas balstīti ekspertu atzinumos un situācijas raksturojumā. "Pārvarot pandēmiju, mums ir jārīkojas saskaņoti, pie tam - kopā, nevis pa vienam," akcentējis Puntulis.

Tāpat ministrs skaidroja, ka kultūras nozare jau kopš marta strādā lielāku vai mazāku ierobežojumu apstākļos un ne mirkli nav darbojusies režīmā, kādā bija ierasts līdz martā izsludinātajai ārkārtējai situācijai. Patlaban apmeklētājiem ir atvērti tikai muzeji un bibliotēkas grāmatu izsniegšanai, kā arī atļautas individuālas nodarbības atsevišķās kultūras nozarēs.

Puntulis uzsvēra, ka Kultūras ministrija (KM) ikdienā cieši komunicē ar nozari, lai veidotu atbalsta mehānismus pēc būtības un jau rīt valdības dienas kārtībā būs jautājums par biļešu kompensācijām, bet tuvākajā laikā darba kārtībā ir arī jautājums par stabilizējošiem mehānismiem kultūras organizāciju darbībā. "Ārkārtējai situācijai pagarinoties, ciešā sazobē ar nozari veiksim pārrēķinus atbalsta mehānismu apjomam," solīja ministrs.

Kā ziņots, Covid-19 izplatības dēļ valstī izsludināto ārkārtējo situāciju varētu pagarināt līdz 11.janvārim.

Amatpersonas varētu rosināt vēl vairāk ierobežot pulcēšanos un paplašināt masku lietošanu. Plānots arī noteikt stingrākus ierobežojumus sabiedriskajā transportā

1.-4.klases skolēniem varētu piešķirt garākas ziemas brīvdienas, attiecīgi vēlāk nedaudz pagarinot mācību gadu. Tāpat varētu tikt ieviesti stingrāki ierobežojumi tirdzniecības jomā, brīvdienās ļaujot tirgot tikai pārtiku un pirmās nepieciešamības preces. Varētu arī tikt noteiktas izmaiņas attiecībā uz robežšķērsošanu. Vienlaikus plānots maksimāli paplašināt testēšanas apjomus.

Par šiem ierosinājumiem vēl sagaidāma diskusija Ministru kabinetā.

Kā vēstīts, Covid-19 izplatības dēļ valstī kopš 6.novembra izsludināta ārkārtējā situācija, kuras dēļ ir noteikta virkne ierobežojumu, tai skaitā arī attiecībā uz publiskiem pasākumiem un pulcēšanos. Ārkārtējā situācija patlaban ir spēkā līdz 6.decembrim.

Svētdienas vakarā tiešraides uzrunā sabiedrībai Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sacīja, ka rosinās valdības kolēģus pagarināt Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo situāciju, kā arī ieviest stingrākus ierobežojumus, lai efektīvāk cīnītos pret Covid-19 izplatību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.