Menu
 

Siguldā varēs aplūkot mākslinieces Evas Vēveres izstādi "Papīra un teksta ainavas"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.sigulda.lv Foto: www.sigulda.lv

Līdz 13.decembrim Zaļās villas kvartāla galerijā “Kafijas garāža” Siguldā apskatāma mākslinieces Evas Vēveres izstāde “Papīra un teksta ainavas/Paper and Written Mindscapes”.

Kā informē izstādes organizatoru pārstāve Liene Straupe, izstādē aplūkojamie darbi veidoti, strādājot ar idejām par teksta materialitāti un grāmatu kā formu un saturu. Darbu idejas radušās sasaistē ar tekstu autoriem (Ališa Roze (Alicja Rose), Gustavs Grapengīzers (Gustav Grapengiesser), Aspazija), kā arī izmantojot vizuālā arhīva materiālu, kas uzkrāts laika posmā no 2016. līdz 2020.gadam dažādās rezidencēs.

Grāmata izstādē dzīvo gan kā ideja vēsturisku tradīciju ietvaros, gan kā forma, no kuras var rasties citas formas: kā teksts pārvēršas objektā un kā papīrs reprezentē tādas idejas kā kustību, laiku, dažādu realitātes aspektu sadursmi un otrā virzienā – kā dažādi pastāvošie formāti izzūd līdz ar papīra un tā vērtības transformāciju. Otra izstādes ass ir teksta un ainavas nozīmju savstarpējā pārklāšanās, ainavas iespējas mainīt un paplašināt tekstu, izspēlēt to dažādos veidos, skaidro L.Straupe.

Eva Vēvere ir vizuālā māksliniece, kura strādā dažādos medijos, tai skaitā instalācijā, procesuālos notikumos, video, zīmējumā un veido projektus, kuros interaktīvā formā tiek risināti dažādi vizuāli vēstījumi īpaši izvēlētās, ar laikmetīgo mākslu saistītās platformās vai notikumos. Pēdējos gados pievērsusies arī eksperimentālu sadarbību veidošanai kopā ar laikmetīgās dejas un mūzikas profesionāļiem un darbam mākslinieku rezidencēs Ziemeļvalstīs. Šobrīd ar dāņu vokālisti Gudrunu Holku (Gudrun Holck) turpina attīstīt performatīvu instalāciju sēriju ikoniskās vietās "Set Sound to", kas iepriekšējos gados realizēta Latvijā, Lietuvā, Dānijā, Spānijā un Norvēģijā, vēsta L.Straupe.

Izstādi iespējams aplūkot no trešdienas līdz svētdienai no plkst. 9.00 līdz 19.00 (adrese: Krišjāņa Valdemāra iela 3A, Sigulda) galerijā “Kafijas garāža”. Galerija, kas darbību uzsāka šā gada oktobrī, ir jauna mākslas pieredzes un kafijas baudīšanas telpa Siguldā, Zaļās villas kvartālā. Ieeja – bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.