Menu
 

Rakstniece Anete Felkere: Ja nevar mainīt apstākļus, ir jāmaina attieksme Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto no personīgā arhīva Foto no personīgā arhīva

Būt eņģelim ir aizraujoši – darīt cilvēkiem labu un vērot, kā viņu acis sāk mirdzēt, kā priecīgi un cerīgi smaidā paceļas lūpu kaktiņi. Par pozitīvām emocijām un aizraujošu svētku laiku ir parūpējies kultūras centrs "Siguldas devons" kopā ar Siguldas Mākslu skolas "Baltais flīģelis", Siguldas pilsētas vidusskolas mākslas klašu un "Mini studijas" skolēniem, kuri mākslas skolotāju Daces Andersones un Ivetas Šveisbergas vadībā radījuši eņģeļus – cerību spieķus – aizkustinošai sajūtu pastaigai Siguldā, kas īpaši piemērota ģimenēm ar bērniem.

Līdz 31. decembrim ikviens, kurš dosies pastaigā pa Eņģeļu taku, izmantojot lietotni "Overly" viedtālrunī, varēs ieraudzīt, kā eņģelīši atdzīvojas acu priekšā. Tie ir gan jautri un nebēdnīgi, gan domīgi un nopietni. Eņģeļus pavadīs rakstnieces Anetes Felkeres radītie sirsnīgie un pamācošie stāsti, kuru galvenie varoņi – eņģeļi – rosinās ieraudzīt dzīves patiesās vērtības. Savukārt mazo mākslinieku zīmētie eņģelīši apskates punktos izvietoti tā, lai bērniem tos būtu viegli un vienkārši aplūkot.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?

Pirms pāris gadiem izlēcu ar gumiju no Siguldas vagoniņa.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Mammas kāzas, mans 12. klases izlaidums un brīdis, kad manai tuvai draudzenei piedzima meitiņa un viņa to nosauca par Aneti man par godu.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Pilnībā viss, kas man ir apkārt. Iedvesmu gūstu no dabas, cilvēkiem, notikumiem. Arī no brīžiem, kad esmu mazliet saskumusi vai dusmīga. Lai cik jocīgi tas būtu, tieši brīžos, kad nejūtos īpaši labi, rodas kreatīvākās idejas.

Jūsu veselīgie ieradumi?

Esmu ļoti apņēmīga – ja nolemju kaut ko izdarīt, nekad neapstājos pusceļā. Regulāri dodos garās pastaigās un cenšos pavadīt pietiekami daudz laika svaigā gaisā.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Mani kaitīgie ieradumi varētu būt mans gulēšanas grafiks un ēšanas paradumi. Guļu ļoti maz, un miegs man ir salīdzinoši trausls. Līdzīgi ir ar ēšanu – ēdu maz un ne vienmēr veselīgi.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?

Ja nevar mainīt apstākļus, ir jāmaina attieksme.

Kam ir lemts notikt, tas tāpat notiks.

Tāpat esmu sapratusi, ka nav pareizi sevi vienmēr salīdzināt ar kādu citu. Neviens nesalīdzina sauli ar mēnesi – tie spīd, kad ir pienācis to laiks.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?  

Grāmatas – Leslija Pīrsa "Bella", Rūtas Šepetis "Starp pelēkiem toņiem" un Arčibalda Dž. Kronina "Cepurnieka pils". Filmas – "Unbroken" (2014), režisore Andželīna Džolija. Šobrīd arī noteikti ieteiktu noskatīties "Netflix" seriālu "The Queen’s gambit" un "Spinning out". Lieliski seriāli!

Kādu mūziku klausāties?

Mana mūzikas gaume ir ļoti dažāda, viss atkarīgs no garastāvokļa. Taču man ļoti patīk indie un smagā mūzika. Pēdējā laikā klausos arī nedaudz hiphopu un edm mūziku.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Kafejnīca "Doma" Siguldā. Taču vienmēr esmu bijusi arī mājās gatavota ēdiena fane, tāpēc vienmēr ļoti izbaudu reizes, kad varu kopā ar saviem mīļajiem papusdienot mājās.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?

Man ļoti patīk mūsdienas, jo mums ir tik daudz iespēju, kā vēl nekad. Taču daļa manas sirds ļoti vēlētos dzīvot Amerikā 20. gadsimta 20. gados, kad sākās Art Deco uzplaukums. Vienmēr esmu to uzskatījusi par ļoti elegantu un skaistu laiku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.