Menu
 

Radīts unikāls skaņdarbs par dabas un mūzikas dziedināšanas spējām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Dabas un mūzikas maģiju apvienojot, komponists Kristaps Krievkalns kopā ar Saulkrastu jaukto kori “Anima” un mūziķu ansambli ieskaņojis simfonisku poēmu “Beladonna. Melnacainā skaistule”. Skaņdarbam radīts arī videoklips, kas filmēts skaistajās Latvijas vietās blakus mūsu likteņupei Daugavai – Doles salā un Rīgā, AB dambī. Simfoniskā poēma tapusi par godu viena no Baltijas vecākajiem farmācijas uzņēmumiem AS “Kalceks” simtgadei, kas tiek svinēta šī gada decembrī.

Simfoniskās poēmas stāsta pamatā ir Latvijas dabā sastopams augs, kas var mierināt, dziedināt un izdaiļot – beladonna jeb tautā dēvētā melnā vilkoga (latīņu valodā atropa belladonna), informēja uzņēmumā “Kalceks”.

Skaņdarba muzikālais motīvs sākas no klusuma, pirmajiem mūzikas pilieniem saplūstot ar mūziķu - saksofona, trombona, ģitāru, bungu un stīgu ansambļa radītajiem motīviem un kora dziedātāju balsīm, kulminācijā sniedzot spēcīgu enerģiju, kas no miera un nemiera mijas aizved uz dziedināšanu.

“Farmācijai un zālēm, kas mūslaikos tiek ražoti modernās rūpnīcās no mākslīgi sintezētām vielām, visa pirmsākumi ir meklējami dabā. Arī “Kalceks” simtgades simfoniskā poēma radusies, pateicoties augam, kas brīvā dabā aug Latvijā – daudzveidīgajai beladonnai. Tāpat kā dabas veltes, arī mūzika var dziedēt, kas īpaši svarīgi šajā pārmaiņu laikā,” skaņdarba rašanās stāstu atklāj komponists Kristaps Krievkalns.

Simfoniskās poēmas radīšanā piedalījās komponists, Kristaps Krievkalns, Saulkrastu jauktais koris “Anima” un tā mākslinieciskā vadītāja Laura Leontjeva, saksofonists Zintis Žvarts, trombonists Jere Tapani Niemi (arī “Kalceks” Biznesa attīstības direktors), ģitārists Ēriks Upenieks, basģitārists Armands Treilihs, bundzinieks Miķelis Vīte un stīgu ansamblis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.