Menu
 

Mūziķis Juris Kaukulis: Ja dod, tad ne vienmēr ir jāņem Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto – Lauris Vīksne Foto – Lauris Vīksne

Ar grupas zināmākajām dziesmām Latvijas Televīzijas koncertciklā “Koncerts Z studijā” grupa “Dzelzs vilks” uzsāk savu 30. jubilejas gadu.

""Dzelzs vilks" ir eksplozīva parādība pie Latvijas rokmūzikas debesīm un jau teju trīs gadu desmitus – arī viena no jaudīgākajām latviešu koncertgrupām. Ar 14 studijas albumiem un septiņām “Mūzikas gada balvām” azotē, “Dzelzs vilks” nemainīgi pulcina visu paaudžu fanus, ik uzstāšanās reizē noturot klausītājus uz spēcīga mūzikas viļņa,” uzsvēra koncerta rīkotāji.

Grupas līderis Juris Kaukulis norādīja, ka aizvadītais gads “mūs visus ierāva nezināmos ūdeņos”. “[Tagad] jūtamies kā nepazīstamā krastā izmesti, bet šis ir pats gada sākums, un ceram, ka tas jaunais kontinents, kur esam nokļuvuši, sola mums un jums daudz lielisku piedzīvojumu,” atzīmēja Kaukulis.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Kāda raidījuma aicināts, staigāju pa lielveikalu ar brillēm, kurās bija iemontēta slēptā kamera. Uzdevu līdzcilvēkiem jautājumus – personiskus, jūtīgus. Viņi atvērās un atklāti man šo un to vēstīja, kas noteikti nebūtu iespējams, ja zinātu, kas slēpjas manās brillēs. Nodevīgi turējos līdz raidījuma beigām.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē…
Bērnu piedzimšana, pirmie soļi, vārdiņi un kopā muzicēšana.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Gribas ēst, gulēt un dzert. Vēl arī jumts virs galvas un apkure. Tas iedvesmo!

Kas ir jūsu veselīgie ieradumi?
Nekrāmēties virsū citiem ar savām problēmām.

Kas ir jūsu kaitīgie ieradumi?
Sērfot mūzikas instrumentu pārdošanas un atsauksmju lapās. Iegādāties mūzikas ierakstus. Neesmu pedants un mēdzu izmētāt savas lietas.

Kāda ir vērtīgākā dzīves laikā gūtā atziņa?
Ja dod, tad ne vienmēr ir jāņem. Ģimene ir spēks. Vienmēr ir varianti.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu redzēt/izlasīt citiem.
Grāmata būtu Maikla Kaningema “Mājas pasaules malā” vai “Stundas”. Filma būtu kaut kas no brāļu Koenu daiļrades “A Serious Man” (“Nopietns cilvēks”).

Kādu mūziku klausāties?
Mūziku klausos dažādu, lielu prieku sagādā atrast ko jaunu un nedzirdētu. Neklausos radio, jo jaunu mūziku, avangardisku tur nedzirdēt. Izņēmums, protams, ir Radio Naba, bet Siguldā to nedzird.

Es esmu melomāns ar tieksmi iegūt savā īpašumā vinila plates. Sekoju līdzi tādām mūzikas izdevniecībām kā SUBPOP un 4AD. Mūzika mani ne tikai izglīto, izklaidē, mierina, satrauc, bet arī dod iespēju ceļot laikā un telpā.

Iecienīta vieta, kur pusdienot (ja nav ārkārtas stāvokļa).
Ārkārtas stāvoklis neko nav mainījis, man tīkamākā pusdienošanas vieta ir mājās. Pats arī pavāriņš, jo tikai es zinu, kas man īsti garšo. Ģimenes kompāniju arī neviens nevar aizvietot.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot.
Es gribu dzīvot šeit un tagad, neviens cits laiks man neliekas pietiekami labs. Mierīgi atskatos pagātnē un drošu skatu nākotnē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.