Menu
 

Svētdien pie Siguldas pagasta kultūras nama notiks deķu saldēšana

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Svētdien, 21. februārī, no plkst. 10.00 līdz 14.00 pie Siguldas pagasta kultūras nama tautas lietišķās mākslas studijas “Vīgrieze” dalībnieces saldēs deķus un aicina ikvienu interesentu aplūkot rokdarbnieču darinātās un pūrā esošās vilnas segas un citus darbus, vēsta novada pašvaldība.

Vilnas segu, lakatu, zeķu un citu krāšņu lietu iznešana ziemas spelgonī ir tradicionāla metode, lai dabīgā veidā atbrīvotos no nelūgtiem “viesiem”, kuriem patīk “cienāties” ar vilnu – kodēm un citiem liekēžiem. Šogad ir īstais laiks izmantot šo mūsu senču paņēmienu, jo ziema tam ir kā radīta.

“Ļoti ceram, ka mūsu darbi sniegs iedvesmu arī citiem, jo laikā, kad ir sarežģīti pulcēties un kopīgi priecāties par paveikto, arī tik vienkārša lieta kā deķu saldēšana dod gan enerģiju jauniem darbiem, jo rokdarbniekam grūti sēdēt, rokas klēpī salikušam, gan sapņot par segām, ko gribētu iegūt savā īpašumā vai uzaust pašam,” tā atzinušas tautas lietišķās mākslas studijas “Vīgriezes” rokdarbnieces.

Lai nepiemirstos valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības un būtu vienkāršāk ievērot 2 metru distanci no citiem izstādes apmeklētājiem, pie kultūras nama ir izveidota īpaša taka, un pārvietošanās notiks tikai vienā virzienā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.