Menu
 

Foto: Ar Fantomasu un pārpildītu zāli atklāta kinoteātra "Splendid Palace" 95. sezona

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Ar Fantomasu un pārpildītu zāli atklāta kinoteātra "Splendid Palace" 95. sezona publicitātes

Otrdien kinoteātris “Splendid Palace” vēra durvis saviem skatītājiem, atklājot kinoteātra 95. sezonu. Atklāšanas vakarā kinoteātris sadarbībā ar kinoprojektu “Spektrs” apmeklētājiem bija sarūpējis lielisku dāvanu – ne vien leģendārās filmas “Fantomass” seansu, bet arī iespēju ieraudzīt pašu Fantomasu un izbaudīt satricinošus, spiegu cienīgus pārsteigumus un īstu svētku atmosfēru.

Ņemot vērā milzīgo skatītāju atsaucību un pilnībā izpārdoto zāli, kinoteātris arī turpmāk piedāvās saviem skatītājiem īpašus pasākumus un restaurētas klasikas seansus, tomēr tie nav vienīgie ievērības cienīgie notikumi, ar kuriem kinoteātris šosezon priecēs savus apmeklētājus.

Šosezon kinoteātrī pirmizrādes piedzīvos virkne pašmāju pilnmetrāžas un dokumentālo filmu un varēsim novērtēt gan veikumus, kas tapuši programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” ietvaros, gan klātienē baudīt Eiropas izcilākās filmas un kultūras notikumus.

Šogad kino zvaigznes īpaši krāšņi mirdzēs kinofestivālos “Baltijas Pērle”, Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā un nacionālā kino festivālā “Lielais Kristaps”.

Mūzikas mīļotājiem “Splendid Palace” 7. decembrī sarūpējis tiešraidi no La Scala opernama sezonas atklāšanas izrādes Džuzepe Verdi Attila, kā arī Džakomo Pučīni operas “Bohēma” tiešraides ierakstu no Vīnes Valsts operas 2. decembrī, kurā Mimī lomu dziedās izcilā soprāna īpašniece, pasaules opernamu zvaigzne Marina Rebeka.

Jau ierastajiem un atsaucību guvušajiem skolēnu kinolektorijiem pievienosies jauns projekts – studentu diplomdarbu skate “Mākslas augstskolu diplomdarbu “Fest-s 2018!”, kurš norisināsies jau septembra sākumā. Iniciatīva, kurai atsaukušās visas nozīmīgākās Latvijas augstskolas, strādājošas ar audiovizuālu saturu, noritēs kā “nonstop” kino vakari, kuru laikā būs iespēja iepazīties ar šī gada talantīgāko studentu bakalaura un maģistra darbiem.

Netiks piemirsti arī seniori, un šosezon turpināsies iemīļotie Senioru seansi, kuros uz kino aicināti gados vecākie kino cienītāji, lai senioriem ērtā laikā un par īpaši izdevīgu cenu dotu iespēju noskatīties kādu no labākajām repertuāra filmām. Pirmais senioru seanss notiks jau 28. augustā, un tajā tiks demonstrēta filma “Neuztraucies, tālu viņš netiks”.

Sezonas kulminācija būs kinoteātra dzimšanas dienas svinības decembrī, kuras atzīmēsim ar unikālu kino un klaviermūzikas notikumu – mēmā kino klasikas, Čārlija Čaplina filmas “Cirks”, seansu, kuram Latvijas izcilākais pianists Vestards Šimkus radījis muzikālo pavadījumu. Oriģinālmūziku, papildinātu ar improvizācijas elementiem, seansa laikā izpildīs pats Šimkus.

Jau no trešdienas kinoteātrī iespējams noskatīties Berlīnes kinofestivāla konkursa programmas filmu “Neuztraucies, tālu viņš netiks”, ko režisējis zelta palmas zaru ieguvušais režisors Gass van Sants. Tāpat skatāma Berlīnes kinofestivāla galvenajā programmā demonstrētā satīriskā komēdija “Cūka”. Latviešu kino cienītāji var novērtēt režisores Antras Cilinskas dokumentālo filmu “Iemesti pasaulē”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.