Menu
 

Izskanēs "Trio FABEL" koncertprogramma "Kino atspulgi"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

3.jūlijā plkst.20 ar programmu “Kino atspulgi” Mazajā Mežotnes pilī viesosies “Trio FABEL” –  Anna Gāgane (klarnete), Linda Leine (klavieres) un Kristaps Bergs (čells). Koncerts norisināsies Mazās Mežotnes pils divpadsmitās koncertsezonas ietvaros.

Koncertā skanēs īpaši trio veltītais Georga Pelēča “Lirisks triptihs par latviešu tautasdziesmu tēmām” (pirmatskaņojums), kā arī Gabriela Forē Trio klarnetei, čellam un klavierēm op. 120; Pētera Vaska “Partita” čellam un klavierēm un Nino Rotas Trio klarnetei, čellam un klavierēm.

Latviešu jaunie mūziķi – klarnetiste, “Lielās Mūzikas balvas 2018” laureāte Anna Gāgane, čellists Kristaps Bergs un koncertējošā pianiste Linda Leine – ir apvienojušies ar mērķi klausītājiem piedāvāt dažādu laikmetu kamermūzikas programmas. Viņu draudzība sākās jau skolas laikos, un sen loloto sapni muzicēt kopā izdevās īstenot 2019.gadā. Lai arī katrs no māksliniekiem ir apveltīts ar savu skatījumu uz mūziku, uz skatuves viņu dažādie temperamenti savijas vienotā skanējumā.

Svarīga šķautne “Trio FABEL” darbībā ir sadarbība ar komponistiem un jaundarbu pasūtīšana. Pirmajā koncertprogrammā, kas izskanēja 2019.gada novembrī, “Trio FABEL” atskaņoja Ludviga van Bēthovena, Johannesa Brāmsa mūziku un īpaši ansamblim veltītu latviešu komponistes Evijas Skuķes skaņdarbu “Š.”. Otro koncertprogrammu mūziķi nolēma veidot, iedvesmojoties no idejas par kino mūziku.

Koncertu rīko Mazā Mežotnes pils sadarbībā ar Pētera Vaska fondu un ar VKKF atbalstu. Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu Paradīzes” tīklā. Koncerta apmeklētājiem būs jāuzrāda vakcināciju vai Covid-19 izslimošanu apliecinošs sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.