Menu
 

Izskanēs ērģelnieces Ivetas Apkalnas un Berlīnes "Konzerthaus" simfoniskā orķestra koncerts

  • Autors:  Una Griškeviča
Izskanēs ērģelnieces Ivetas Apkalnas un Berlīnes "Konzerthaus" simfoniskā orķestra koncerts Marko Borgreve un Nils Vilnis

Pēc mēneša – 28. septembrī – Latvijas valsts simtgades koncertciklā “Dzimuši Latvijā” uz Lielās ģildes skatuves satiksies viena no Eiropas aktīvākajām un pieprasītākajām solo ērģelniecēm Iveta Apkalna un Berlīnes “Konzerthaus” simfoniskais orķestris.

Kā informē koncerta rīkotāji, programmā skanēs vācu komponista Oto Nikolai uvertīra operai “Jautrās vindzorietes”, beļģu komponista Jozefa Jongena Ērģeļkoncertu “Sinfonia Concertante” un  Ludviga van Bēthovena Trešā – “Heroiskā” simfonija.

Berlīnes “Konzerthaus” orķestris ir viens no Berlīnes vadošajiem orķestriem, kas rezidē Berlīnes koncertzālē – “Konzerthaus Berlin”. Orķestris ir dibināts 1952. gadā toreizējā Austrumvācijā kā sāncensis orķestrim “Berlīnes Filharmoniķi”, kas atradās Rietumberlīnē. Orķestra mākslinieciskais vadītājs šobrīd ir ugunīgais ungāru diriģents Ivans Fišers, kurš savu radošo dzīvi dala starp paša dibināto Budapeštas festivāla orķestri un Berlīnes “Konzerthaus” simfonisko orķestri.

Orķestrim ir arī divi galvenie viesdiriģenti – Dmitrijs Kitajenko un Jurajs Valčuhs, kurš dzimis Slovākijā, studējis kompozīciju Bratislavā, Sanktpēterburgā un Parīzē. Valčuha pirmā debija bija ar Francijas Nacionālo orķestri. Tai sekoja uzaicinājumi sadarboties ar orķestri “Berlīnes Filharmoniķi”, Bostonas simfonisko orķestri un Ņujorkas Fiharmonijas orķestri.

Iveta Apkalna ir viena no Eiropas aktīvākajām un pieprasītākajām solo ērģelniecēm. Viņas spēlē savienojas spožs koncertiskums, perfekta virtuozitāte un nevainojama stila izpratne. Iveta Apkalna koncertē Eiropas, Āzijas un ASV slavenākajos koncertnamos un nozīmīgos starptautiskos festivālos, uzstājas ar ievērojamākajiem simfoniskajiem orķestriem (“Berlīnes Filharmoniķiem”, Bavārijas Radio Simfonisko orķestri, Losandželosas Filharmonisko orķestri, Romas Nacionālās akadēmijas “Santa Cecilia” orķestri, kamerorķestriem “Kremerata Baltica” un “Sinfonietta Rīga” u.c.) un ievērojamākajiem diriģentiem – Klaudio Abado, Marisu Jansonu, Antonio Papano u.c.

Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzē”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.