Menu
 

Baldonē un Siguldā izskanēs latviešu kino Dziesmu svētki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

23.jūlijā Baldones Vanagkalna estrādē, 7.augustā Siguldas pilsdrupu estrādē un vēl septiņās Latvijas pilsētas izskanēs latviešu kino Dziesmu svētki – koncerts, kurā skanēs dziesmas, kas dzimušas izcilajās latviešu kinofilmās un jau kļuvušas par leģendām.

Koncertos izskanēs melodijas no tautā iemīļotajām kinofilmām "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", "Vella kalpi", "Mans draugs nenopietns cilvēks", "Melnā vēža spīlēs", "Dāvana vientuļai sievietei", "Tās dullās Paulīnes dēļ", "Īsa pamācība mīlēšanā", "Likteņdzirnas", "Emīla nedarbi", "Elpojiet dziļi", "Klāvs Mārtiņa dēls", "Teātris", "Vajadzīga soliste", "Zvejnieka dēls", "Maija un Paija", "Sprīdītis", "Spēle" u.c.

Labāko latviešu kino dziesmu izlasi izdziedās Normunds Rutulis, Antra Stafecka, Anmary, Dainis Skutelis un instrumentālā grupa – Juris Kristons, Aivars Gudrais, Modris Laizāns un Ivars Kalniņš , informēja “Producentu Grupa 7”.

Koncertu producents Aigars Dinsbergs tic, ka, spītējot sarežģītajai situācijai, tieši kopābūšana dziesmās ir tas, kas vajadzīgs šobrīd vai ikvienam Latvijas iedzīvotājam: “Dziesmās ir spēks, kas ļauj pārvarēt bailes, dziedina prātu un sasilda dvēseli. Būsim atkal kopā -  vienā valodā, vienā ritmā, vienā dziesmā. Ar dzīvesprieku un degsmi, ar nostaļģiju un atmiņām, ar lepnumu un mīlestību par to tautas spēku, kas nes katru no mums un visus kopā nākotnē.”

Latviešu kino Dziesmu svētki  izskanēs arī 30.jūlijā Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos, 6.augustā Rožupes estrādē Līvānos, 13.augustā Madonas estrādē, 20.augustā Talsu pilskalnā, 21.augustā Alūksnes pilssalas estrādē, 27.augustā Ikšķiles estrādē un 28.augustā Kuldīgas estrādē.

Koncertos ieeja saskaņā ar valstī noteiktajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem un vakcinācijas sertifikātu (Covid pass). Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.