Menu
 

Izskanēs franču romantiskās opermūzikas pērles "Lui et Elle / Viņš un viņa"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Jaunizveidotā klasiskās mūzikas ģilde “Euterpe” sadarbībā ar Latvijas baleta un dejas ģildi 1.augustā plkst.17 aicina uz romantiskās franču opermūzikas pēcpusdienu LU Botāniskajā dārzā. Koncertā skanēs Šarla Guno, Žorža Bizē, Žaka Ofenbaha, Žila Masnē, Kamila Sensānsa skaistākās un slavenākās daiļrades lappuses.

Koncertā piedalīsies Anta Jankovska (soprāns), Irma Pavāre (mecosoprāns), Mihails Čuļpajevs (tenors), Nauris Indzeris (baritons), Ilona Meija (flauta), Arvīds Zvagulis (vijole), Ivars Bezprozvanovs (čells), Helēna Kundrāta (klavieres). Koncertu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva, informēja rīkotāji.

Blakus slavenajamgrand-opéra” žanram, sākot ar 19.gs. 50.gadiem, Francijā izveidojas jauns, eklektisks žanrs kas ietver sevī gan “l’opéra-comique”, gan “grand-opéra” gan “l’opéra-lyrique” iezīmes. Opera Francijā piedzīvo savu zelta periodu un sākas dižo franču komponistu ēra.

 “Viņš” un “viņa” – franču opermūzikā šie personu vietniekvārdi iegūst pavisam citu, intīmu un personificētu skanējumu. Fausts un Margarēta, Romeo un Džuljeta, Hosē un Karmena, Nadirs un Leila, Atanaēls un Taīda, Samsons un Dalila, Verters un Šarlote – šie visi mīlētāju pāri tiek ievīti pārpasaulīgi skaistas melodikas, sensualitātes un elegances mākonī.

Ņemot vērā epidemioloģiskos drošības pasākumus, skatītāji tiek lūgti ierasties uz koncertu vienu stundu pirms sākuma, kā arī karstas pēcpusdienas gadījumā nodrošināties ar galvas apsegiem.

Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19, pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā vai ir derīgs Covid-19 negatīvs analīžu rezultāts. Pasākumus kopā ar vecākiem varēs arī apmeklēt bērni līdz 12 gadu vecumam, kas nav vakcinēti, pārslimojuši, un viņiem nebūs jāveic Covid-19 tests (bērni no 12 gadu vecuma var vakcinēties, tāpēc viņiem jābūt vakcinētiem, pārslimojušiem vai jāveic Covid-19 tests). Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts.

Personalizētas biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, pensionāriem biļetes ar 50% atlaidi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.