Menu
 

Dubultu baznīcā norisināsies ērģeļmūzikas festivāls "Vox Angelica"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - dubultudraudze.lv Foto - dubultudraudze.lv

Pēc gada pārtraukuma Dubultu ev. lut. baznīcā norisināsies trīspadsmitais starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls “Vox angelica”. Festivāla koncerti notiks svētdienās no 18. jūlija līdz 12. septembrim, sākums plkst. 18.00.

Ar koncertu “Cerības gaismā” festivāls tiks atklāts 18. jūlijā, to simboliski ieskandinās jaunākā ērģelnieku paaudze – Jūrmalas Mūzikas vidusskolas absolventi, kas sevi šogad spoži apliecinājuši, gūstot godalgotas vietas starptautiskos “online” konkursos un piedaloties video tiešraižu koncertos, liecina Jūrmalas pilsētas pašvaldības informācija. Koncertā piedalīsies jaunie ērģelnieki Sandra Baldiņa, Katrīna Štālmane un Pāvels Ceļikovs, kopā ar viņiem muzicēs soliste, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vijolniece Liene Neija-Kalniņa.

Festivāla gaitā šovasar plānoti deviņi koncerti, kuros kopā ar solistiem – instrumentālistiem un dziedātājiem – muzicēs Latvijas ērģelnieki Kristīne Adamaite, Edīte Alpe, Aigars Reinis, vienā no koncertiem ērģeles un klavesīnu spēlēs Roberts Hansons. Festivālā viesosies Zviedrijā dzīvojošā latviešu ērģelniece Ligita Sneibe un angļu izcelsmes ērģelnieks no Vācijas Duglass Brjūss. Koncertos piedalīsies daudzi pazīstami mūziķi: flautistes Dita Krenberga un Ilze Urbāne, saksofonisti Artis Sīmanis un Aigars Raumanis, arfiste Ieva Šablovska, sitaminstrumentālisti Elīna Endzele un Ernests Mediņš, dziedātāji Laura Grecka, Ilona Bagele, Dainis Kalnačs un pasaulē slavenais latviešu basbaritons Eglis Siliņš. 

Koncerta laikā videoprojekcija uz ekrāna ļaus ikvienam klātesošajam zālē vērot ērģelnieka un citu balkonā esošo mūziķu spēli tuvplānā, kas pietuvinās mūziķus klausītājiem.

Pašvaldībā norāda, ka koncerti notiks saskaņā ar valstī noteiktajām epidemioloģiskajām prasībām, apmeklējot koncertus klātienē, jāuzrāda ES Digitālo zaļo sertifikātu un personu apliecinošs dokuments. Ieeja festivāla koncertos ir bez maksas. Bērni līdz 12 gadu vecumam, kā arī visi, kuriem nav sertifikāta, koncertus aicināti skatīties videotiešraidēs un vēlāk – ierakstā “YouTube” kanālā “Jurmala LIVE”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.