Menu
 

Augustā norisināsies tradicionālais kamermūzikas festivāls "Satikšanās Saulkrastos"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Saulkrasti aicina uz astoto kamermūzikas festivālu “Satikšanās Saulkrastos”, kas norisināsies no 5. līdz 15. augustam. Kamermūzikas festivālā Saulkrastos mūziķi un komponisti satiekas, lai divu nedēļu garumā priecētu klausītājus ar īpašu kamermūzikas programmu.

Kamermūzikas festivāls Saulkrastos ir radoša darbnīca, kurā mūziķi un komponisti satiekas astoto gadu pēc kārtas, lai divu nedēļu garumā teju mājas muzicēšanas atmosfērā sagatavotu un klausītājiem piedāvātu īpašu kamermūzikas programmu, atgādina rīkotāji. Festivāla dalībnieki ir trio "Fabel" un "Carmine", klavieru kvartets "Quadra", kameransamblis "Kremerata Lettonica" un solisti – vijolnieks Rainers Šmits un vibrofonists Andrejs Puškarevs.

Mūzikas svētkus 2014. gadā dibināja vijolniece Magdalēna Geka. Jau trešo gadu festivāla mākslinieciskais vadītājs ir vijolnieks Konstantīns Paturskis, kamerorķestra "Kremerata Baltica" mūziķis.

Festivāla atklāšanas koncerts norisināsies 5. augustā plkst. 19.00 Saulkrastu kultūras namā "Zvejniekciems", kurā klarnetiste Anna Gāgane, vijolniece Magdalēna Geka un pianists  Lūkass Loss, kopā – trio "Carmine", atskaņos J.B. Vanhala, A. Hačaturjana un B. Bartoka skaņdarbus.

Jau nākamajā dienā 6. augustā plkst. 19.00 Saulkrastu kultūras namā "Zvejniekciems" klausītājus ar kino mūzikai veltīto programmu "Kino atspulgi" iepriecinās trio "Fabel" – klarnetiste Anna Gāgane, čellists Kristaps Bergs un pianiste Linda Leine.

Turpat kultūras namā "Zvejniekciems" 8. augustā plkst. 18.00 uzstāsies nopelniem bagātais klavieru kvartets "Quadra". Koncerta pirmajā daļā skanēs latviešu kamermūzika – līdzās Gundegas Šmites "Sešām fantāzijām par latviešu tautasdziesmu tēmām" tiks pirmatskaņotas Vinetas Līces "Līdzenuma ainavas". Koncerta otrās daļas skaņdarbi importēti no ASV sadarbībā ar festivālu "Ecstatic Music Ventspils": Vanessas Lannas "Saules ēna, mēness ēna" klavieru kvarteta "Quadra" vijolnieka Arvīda Zvaguļa un Konstantīna Paturska lasījumā, bet noslēgumā "Quadra" apvienosies ar Konstantīnu Paturski, lai atskaņotu Vīdžeja Aijera klavieru kvintetu "Time. Space. Action".

Festivāla otrajā nedēļā dalībnieki klausītājiem piedāvās vēl divas koncertprogrammas.

Saulkrastu Pēterupes evaņģēliski luteriskajā baznīcā 14. augustā plkst. 18.00 norisināsies jau par festivāla tradīciju kļuvušais Kamermūzikas vakars, kurā šogad muzicēs kameransamblis "Kremerata Lettonica" un izcilais vācu vijolnieks Rainers Šmits. Programmā Jozefa Haidna Stīgu kvartets op. 50 Nr. 2, Gija Kančeli Krēsla, Volfganga Amadeja Mocarta Stīgu kvartets KV 428.

Festivāls Satikšanās Saulkrastos nav iedomājams bez Saulrieta koncerta, kas noslēgs šī gada festivālu 15. augustā plkst. 19.30 Koklīšu stāvlaukumā. Šajā gadā saules rietu pavadīs kameransamblis "Kremerata Lettonica" kopā ar vibrafonistu Andreju Puškarevu. Mūziķi atskaņos Kristapa Pētersona "Mūzika lielam ansamblim" un pirmatskaņos Andreja Puškareva aranžiju A. Vivaldi leģendārajam ciklam "Gadalaiki" vibrofonam un stīgām.

Koncertā Kamermūzikas vakars ieeja par ziedojumiem. Biļetes uz pārējiem festivāla koncertiem iepriekš pārdošanā pieejamas aula.lv. Iespējams arī iegādāties abonementu par izdevīgāku cenu uz visiem festivāla koncertiem. Biļetes uz koncertiem var iegādāties arī Saulkrastu kultūras nama "Zvejniekciems" kasē.

Festivāla koncertu apmeklētājiem būs jāuzrāda derīgs vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikāts vai negatīvs Covid – 19 testa rezultāts. Jāuzrāda arī personu apliecinošs dokuments. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja koncertos, neveicot testu vai neuzrādot Covid-19 sertifikātu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.