Menu
 

Ziedoņa vasaras mājās "Dzirnakmeņi" notiks brīvdabas kino vakari

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ziedoņa muzejs sesto gadu rīko brīvdabas kino vakarus latviešu autora vasaras mājas "Dzirnakmeņi" pagalmā un šogad filmu skatīšanās sāksies 6.augustā ar muzeja radīto daudzsēriju dokumentālo filmu "Ceļā ar Baronu", informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Kristiāna Salnāja.

Viņa pavēstīja, ka no 6.augusta, piecus piektdienu vakarus pēc kārtas Ziedoņa muzejā Murjāņos varēs redzēt latviešu filmas un pirms tām baudīt atvērtu diskusiju ar filmu veidotājiem un radošo komandu.

Salnāja Kristiana norādīja, ka pirmo reizi brīvdabas kino vakaros vienkopus būs redzamas visas Ziedoņa muzeja komandas radītās daudzsēriju filmas "Ceļā ar Baronu" epizodes, kurās atspoguļots Baronu gājiens no Tartu līdz Dundagai 2020.gada vasaras izskaņā.

Savukārt, latviešu īsfilmu programmā kino vakaru veidotāji īpaši izceļ latviešu režisora Paula Dombrovska starptautiskajos kino festivālos atzīto filmu "Mans mīļais Don". Filmas pamatā ir stāsts par sievas beznosacījuma mīlestību pret vīru, kurš savulaik bijis viņas emocionālais balsts, bet tagad cieš no vecuma demences.

Tātad 3.augustā interesenti varēs noskatīties režisora Jāņa Rēdliha 2020.gada filmas pirmo daļu "Ceļā ar Baronu", savukārt 6.augustā interesenti varēs noskatīties Rēdliha filmas 2.daļu - "Ceļā ar Baronu". 13.augustā tiks demonstrēta režisora Matīsa Kažas 2020.gada filma "Kino un mēs", bet 27.augustā skatītājiem priekšā tiks celta režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas 2020.gada filma "Mans mīļākais karš". Savukārt 3.septembrī tiks demonstrēta latviešu īsfilmu izlase.

Salnāja Kristiana norādīja, ka kino vakaru apmeklētājiem nepieciešams derīgs Covid-19 sertifikāts, kas apliecina vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas faktu. Ierašanās kino vakaros Murjāņos, sākot no plkst.20. Kino seansi tiek organizēti sadarbībā ar Latvijas Kinematogrāfistu savienību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.