Menu
 

Ar vienas dienas programmu aizvadīti Siguldas Opermūzikas svētki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Mihails Mihailovs. Publicitātes foto Mihails Mihailovs. Publicitātes foto

Lai gan šogad Siguldas Opermūzikas svētkus nebija iespējams noturēt tradicionālā formātā, tā rīkotāji saviem klausītājiem spēja piedāvāt iespaidīgu vienas dienas programmu, kurā atkal varēja baudīt Latvijas un pasaules izcilāko operdziedātāju sniegumu.

Kā informē organizatoru pārstāvji, šogad to veidoja divas daļas: Jaunās pils dārzā izskanēja dienas koncerts "Mūzika dārzā", kurā piedalījās Andris Lapiņš, Edgars Ošleja, Jana Lute, trompetists Bruno Ančāns un koncertmeistares Inguna Puriņa un Evelīna Jēkabsone, savukārt vakarā notika koncerts "Ceļojums opermūzikas pasaulē", kurā piedalījās viena no pasaules operskatuves spožākajām zvaigznēm, bulgāru soprāns Krasimira Stojanova, un viņas tautietis, tenors Mihails Mihailovs.

Māksliniece dziedāja Aīdas āriju no 1.cēliena, lielisko Dezdemonas ainu no "Otello" pēdējā cēliena, kvartetu no Pučīni "Bohēmas", kā arī Mimī un Rūdolfa duetu no "Bohēmas" pirmā cēliena. M.Mihailova izpildījumā skanēja Kavaradosi ārija no operas "Toska", bet duetā ar Rinaldu Kandalincevu - Nadira un Zurgas duets "Au fond du temple saint" no operas "Pērļu zvejnieki" un, protams, arī E.di Kapua "O sole mio". 

Ārzemju zvaigžņu dziedājumu izcili papildināja Latvijas operas labākās balsis - Ilona Bagele, Dināra Rudāne, Krišjānis Norvelis, Edgars Ošleja un Rinalds Kandalincevs. Par īpašu pārsteigumu klausītājiem gādāja virtuozā sitamo instrumentu apvienība "Brāļi Grīnbergi". Koncertā piedalījās festivāla orķestris, kuru diriģēja Vladimirs Kiradžijevs no Vīnes, vēsta organizatoru pārstāvji.

Siguldas Opermūzikas svētku producenta un radošā direktora Daiņa Kalna rīkotais pasākums notiek kopš 1993.gada. 


Krasimira Stojanova.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.