Menu
 

Salaspilī iespēja apskatīt izstādi "Pagrīdes radio studijai 30".

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

Šīgada augustā tiks atzīmēta 30.gadadiena kopš trauksmainajiem augusta puča notikumiem, kas Latvijai atnesa pilnīgu neatkarības atjaunošanu. Vēsturisko notikumu atcerei no 16. līdz 21.augustam Salaspils kultūras nama "Rīgava" telpās ir skatāma izstāde - instalācija "Pagrīdes radio studijai 30".

1991.gada 19.-21.augustā Padomju Savienībā notika neveiksmīgs valsts apvērsuma mēģinājums jeb augusta pučs, atgādina Daugavas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Kupšāne. Tā mērķis bija gāzt PSRS prezidentu Mihailu Gorbačovu, izbeigt viņa uzsākto valsts demokratizācijas procesu un nepieļaut Padomju Savienības reformēšanas līguma parakstīšanu. Apvērsuma laikā masu informācijas līdzekļu darbībai bija izšķiroša loma, tāpēc visai prognozējami, ka, sākoties pučam, bruņotas vienības 19.augusta pievakarē ieņēma Latvijas Televīzijas kompleksu, Latvijas Radio torni Ulbrokā un 20.augusta agrās rīta stundās arī Latvijas Radio studiju Doma laukumā. Tomēr, neraugoties uz informatīvo blokādi, Latvijas Radio turpināja darbu no slepenās pagrīdes studijas Salaspilī.

Atzīmējot slepenās studijas darbības laiku un nozīmību, Salaspils kultūras nama un Daugavas muzeja kopīgi veidotajā izstādē vēsturiski pietuvinātā atmosfērā apskatāmi gan autentiski priekšmeti no oriģinālās pagrīdes studijas, gan laikabiedru liecības par 30 gadu senajiem notikumiem, vēsta I.Kupšāne. Pagrīdes studijas instalācija ierīkota Salaspils kultūras nama "Rīgava" telpās (ieeja no Mūzikas un mākslas dārza puses). Izstādi apmeklētājiem ir iespējams apmeklēt katru dienu plkst. 13.00-15.00 un 17.00-19.00. Ieeja bez maksas un bez iepriekšējas pieteikšanās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.