Menu
 

Ādažos pirmizrādi piedzīvos deju ansambļa "Daiļrade" folkbaleta izrāde "Cik Saules mūsos"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, video - DA "Daiļrade" Foto, video - DA "Daiļrade"

Sestdien, 4.septembrī, pulksten 21.00 aktīvās atpūtas, sporta un kultūras svētku ietvaros Ādažu Sporta centra stadionā deju ansamblis (DA) "Daiļrade" skatītājiem prezentēs folkbaleta izrādi "Cik Saules mūsos". Izrādes saturiskā vēstījuma centrā būs mūsdienu cilvēka sastapšanās ar seno latviešu dievību – Saules, Mēness un Pērkona – pasauli.

Deju izrādi veidojuši Latvijā labi zināmi un augsti novērtēti jomas profesionāļi – laikmetīgās un mūsdienu dejas horeogrāfi un dejotāji Liene Grava un Reinis Rešetins, virtuozais mūziķis un komponists Kārlis Auzāns, literatūrzinātniece un scenāriste Lita Silova, režisors un videomākslinieks Roberts Rubīns, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa un DA "Daiļrade" mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne. Kā vēsta organiztori, folkbaleta izrādē titullomas izdejos Anta Grīnvalde, Kristaps Pelēkais, Ilmārs Pokšāns un Kristaps Baumanis.

"Ir vairāki priekšnosacījumi, kāpēc šo deju izrādi mēs varēsim saukt par unikālu. Pirmkārt, pateicoties dejotāju un radošās komandas neatlaidībai, tā būs spējusi ieraudzīt dienasgaismu pat tik sarežģītos apstākļos kādos dzīvojam šodien. Šo mītisko stāstu izdejos vairāk nekā 70 dejotāju. Skatītājiem būs iespēja piedzīvot pirmo latviešu folkbaleta viencēliena izrādi ar orģinālmūziku. Mēs ceram, ka visai dejotāju kopienai tas būs vēsturisks notikums," stāsta deju ansambļa mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne.

Skatītāji tiek aicināti paņemt līdzi pledus vai krēslus, kā arī visu nepieciešamo folkbaleta baudīšanai, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus. Ieeja pasākumā brīva atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai, kas noteikta 4.septembrī.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.