Menu
 

Turaidas muzejrezervātā risināsies sarunas par vēsturi "Latviešu nācija. No tautas uz nāciju"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Turaidas muzejrezervāts Ilustrācija - Turaidas muzejrezervāts

4.septembrī Turaidas muzejrezervātā notiks sarunas/ diskusija par vēsturi "Latviešu nācija. No tautas uz nāciju". Sākums plkst.14.00. Sarunās piedalīsies vēsturnieki no Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta un Vēstures un filozofijas fakultātes, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Turaidas muzejrezervāta – Gvido Straube, Mārtiņš Mintaurs, Aija Priedīte-Kleinhova, Vija Daukšte, Vija Stikāne. Diskusiju vadīs Guntis Zemītis, informēja pasākuma rīkotāji.

Sarunas Turaidas muzejrezervātā turpina jau šajā vasarā uzsāktās diskusijas, ko organizēja LZA Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļa “Latvieši – politiskā vai kultūras nācija?” – par vēsturi, kultūras traumām un to dziedēšanu.

Diskusijā tiks runāts par tādiem jēdzieniem kā "tauta", "nācija",  "kultūras nācija", "politiskā nācija", ideju lomu nācijas tapšanā, apgaismības ietekmi, personīgo brīvību kā progresa nosacījumu,  modernās sabiedrības veidošanos, identitāti, varoņu, rituālu un vēsturiskās apziņas lomu nācijas tapšanā. 

Pasākumā aicināts piedalīties ikviens interesents, taču tas tiks rīkots pēc zaļā drošības līmeņa un to var apmeklēt, uzrādot sertifikātu, tikai vakcinētas un Covid-19 pārslimojušas personas. Sertifikāts ir derīgs to uzrādot kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Ieejas maksa pasākumā – ieejas biļete Turaidas muzejrezervātā. Tālrunis informācijai – 29384512.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.