Menu
 

Mākslas, izklaides un atpūtas pasākumu organizēšanai Covid-19 pandēmijas apstākļos atbalstīti 16 projekti par summu 1,7 miljoni eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - altum.lv Foto - altum.lv

Valsts atbalsta programmā mākslas, izklaides un atpūtas pasākumu organizēšanai Covid-19 pandēmijas apstākļos uzņēmumiem līdz šim piešķirti 1,70 miljoni eiro, kas ir gandrīz trešdaļa no kopējā šai programmai paredzētā finansējuma. Pieteikumu pieņemšana turpināsies līdz šā gada 31.decembrim, savukārt pasākumam, kas saņēmis finansējumu, jānotiek 18 mēnešu laikā, informēja Attīstības finanšu institūcija “Altum”.

Atbalstīto projektu vidū ir tādi pasākumi kā grupas “Instrumenti” koncerti “Skaisti savāds”, baleta “Riekstkodis” viesizrādes, grupas “Eolika” koncerttūre, Baibas Sipenieces–Gavares stāvizrādes “Vienreiz jau var”, mūzikas festivāls “Var! Būt!”, izrāde “Tagadne. Time present”, “Rimi” Rīgas maratons, koncerts “ansis”, grupas “Astro’n’out” koncerts  un citi.

Kultūras ministrijas un “Altum” programmā līdz šim finansējumu aizdevuma un granta veidā saņēmuši 16 uzņēmumi, kuriem aizdevumos piešķirts viens miljons eiro, savukārt grantos – 679 tūkstoši eiro. Vairums pieteikto projektu ir dažādi koncerti un izrādes. Vidējais piešķirtā aizdevuma un granta apjoms vienam pasākuma rīkotājam ir 148 tūkstoši eiro.

Izvērtēšanas procesā ir vēl seši projekti par kopējo summu 1,3 miljoni eiro, savukārt finansējuma piešķiršana līdz šim atteikta pieciem pasākumu rīkotājiem. Atteikumu iemesli ir pieteicēja maksātspējas un ekonomiskās dzīvotspējas problēmas vai neatbilstība Ministru kabineta noteikumos paredzētajiem nozares vai apgrozījuma kritērijiem.

Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone: “Covid-19 pandēmijas izplatības ierobežošanai noteikto drošības pasākumu dēļ mākslas, izklaides un atpūtas jomās strādājošie uzņēmumi ir bijuši spiesti ilgstoši ierobežot savu darbību. Tāpēc to dzīvotspējai un tālākās darbības stimulēšanai piedāvājām šo valsts atbalsta mehānismu – 60 % no pieteiktā projekta aizdevuma, savukārt 40 % granta formā. Aicinām uzņēmējus aktīvi izmantot doto iespēju un līdz gada beigām pieteikt projektus atbalstam, kas palīdzēs atgūties un sekmīgi turpināt saimniecisko darbību, lai no pandēmijas radītās krīzes iznāktu spēcīgāki.”

Aizdevumiem un grantiem programmā paredzēti gandrīz 4,85 miljoni un uz atbalstu var pretendēt pasākumi, kuri nevar notikt Covid-19 dēļ, un kuru kopējās izmaksas ir vismaz 15 000 eiro. Programma pieejama Latvijā reģistrētiem, dzīvotspējīgiem uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar mākslas, izklaides un atpūtas pasākumu organizēšanu, un kuru kopējais apgrozījums 2019. gadā sasniedza 40 000 eiro. Tāpat ir jāspēj pierādīt Covid-19 ietekme uz biznesu. Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, uzņēmums nevar būt nonācis finanšu grūtībās līdz 2019. gada 31. decembrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.