Menu
 

Aktieris Andris Bulis gribētu aizceļot uz hipiju laiku Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Kā rakstīts “Vikipēdijā”, Andris Bulis ir latviešu aktieris, dzejnieks, modelis un televīzijas raidījumu vadītājs. Viens no viņa pēdējiem lielākajiem skatuves izaicinājumiem – loma Regnāra Vaivara iestudējumā “Trīs draugi” Dailes teātrī. Izrādes pamatā ir režisora Regnāra Vaivara luga, kas tapusi, iedvesmojoties no vācu rakstnieka Ēriha Marijas Remarka romāna ar tādu pašu nosaukumu. Lomas iestudējumā atveidos Lauris Dzelzītis, Andris Bulis un Gints Grāvelis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Scenogrāfijas autors ir Regnārs Vaivars, scenogrāfa palīgs – Aigars Tavkins; kostīmu māksliniece – Madara Botmane, gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis. Izrādes mūzikas režisori ir Regnārs Vaivars, Juris Vaivods un Mārtiņš Ķirsis.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Ekstrēmākais... Laikam jau tas, ka ar F3 Moncas trasē traucos ar ātrumu 230 kilometri stundā. Tas tiešām bija satraucoši.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Visaizkustinošākie noteikti saistīti ar bērniem – kad pirmo reizi ieraudzīju Markusu un kad piedalījos Alises dzimšanā.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Darbam iedvesma tagad noteikti ir materiāls – luga, scenārijs, ideja. Režisora iecere, loma, komanda... Tas ir svarīgāk par naudu.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Es sportoju, brīvo laiku cenšos pavadīt laukos vai ārā. Pie veselīgiem ieradumiem pieskaitu arī azartiskumu. Darīt kaut ko tāpat vien man nav interesanti – vajag izaicinājumu.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Kaitīgi ir tas, ka daudzām lietām nevaru pieiet ar pofigismu, esmu pārāk atbildīgs. Dažkārt uzvar tas, kurš ļaujas... Neregulāri ēdu, patīk iedzert – nu, kā normālam vecim.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Skaista ir jaunība, un punkts.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Filma “Putncilvēks”. Grāmata – dzejoļu krājums “Erotērika”.

Kādu mūziku klausāties?
Mūzika man ir mainīga – mašīnā pilnīgi cita nekā mājās. Uz ielas – atkarīga no laikapstākļiem. Patīk gan klasiskā, gan indīmūzika un folks.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Man garšo zivis – tās varu ēst visur. Vispār man garšo viss.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Gribētu aizceļot uz hipiju laiku, kad pasaule bija aktīva un labāka. Kad tika radīti šedevri (nu, vismaz man tā šķiet).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.