Menu
 

Lāčplēša dienā paredzēta pirmizrāde dokumentālai filmai jauniešiem "Neatstāj pēdas"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, plkst. 19.30 LTV1 pirmizrādīs aizraujošu dokumentālu filmu “Neatstāj pēdas”. Tās  galvenie varoņi ir deviņi jaunieši, kuri Covid-19 pandēmijas laikā dodas dabā, lai piedzīvotu un uzzinātu ko jaunu. Kā krāmēt pārgājiena somu? Kā orientēties purvā? Kā pareizi iekurināt ugunskuru? Filma atklāj jauniešu attieksmi un emocijas, domājot par vidi Latvijā un pasaulē. Filmu veidojusi Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija sadarbībā ar Pasaules Dabas fondu.

Kā informēja filmas autori, izglītojošā dokumentālā filma 28 minūtēs sniedz ieskatu šodienas izaicinājumos, patēriņa kultūras un dabas saglabāšanas aspektos jauniešu redzējumā. Skauti un gaidas, Ķemeru Nacionālā parka jaunie reindžeri un grupa “Carnival Youth” dodas pārgājienā, lai veiktu dažādus uzdevumus, neatstājot pēdas dabā. Ceļā viņi uzzinās: kā izskatās vienīgais kukaiņēdājaugs Latvijā, ko darīt, ja sāc grimt purvā, cik zinoši mēs esam, kad  vieni dabā? Dokumentālajā filmā redzams būtiskais par iešanu pārgājienos gar jūru, mežā un purvos.

“Šis ir koncentrēts video materiāls par pārgājienu praktisko pusi: kā sagatavoties pārgājienam, kas jāņem līdzi, kā plānot pārgājienu, kā ģērbties, kā izvēlēties apavus, ko ievērot, gatavojot pusdienas un nakšņojot? Pandēmijas laiks iemācījis, ka daba mums ir būtisks veldzējums un palīgs psihiskās labklājības uzturēšanā. Šī būs iedvesma jauniešiem doties dabā un piedzīvot pārgājienu, ievērojot septiņus “Neatstāj pēdas” dzīves principus,” stāstīja filmas producente Agnija Jansone.

Filma tapusi ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.