Menu
 

Mūziķe Lorete Medne gribētu nodzīvot katrā gadsimtā mēnesi vai divus Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Iznācis dziedātājas un dziesmu autores Loretes Mednes debijas albums “10 reizes par viņu”. Desmit oriģināldziesmas latviešu valodā ierakstītas kopā ar Ritvaru Garozu (taustiņinstrumenti), Kristianu Priekuli (bass), Arti Orubu (sitaminstrumenti), Artūru Gaili (alts), Jāni Ivuškānu (trompete) un Artūru Hrustaļovu (trombons).

Lorete Medne dziesmas sarakstījusi laika posmā no 2011. līdz 2017. gadam, un tajās atklāts šajā laikā piedzīvotais un izjustais. “Ikviena dziesma man saistās ar kādu konkrētu notikumu vai cilvēku. Piemēram, dziesma “Viņi” tika rakstīta pēc kādas vasaras nakts, kas no saulrieta līdz saullēktam tika pavadīta Milzkalnes mežā; dziesmas “Tikai tu pats” sākuma panti radās janvāra pārgājiena laikā Ķemeru tīrelī; “Kā koku galotnes pie saules tiecas” iedziedāju telefonā, braucot ar auto Ventspils virzienā, savukārt “Pabūt divatā” ir nepilnas tējas garumā rakstīta dziesma, kas tapa, atbraucot mājās no ceļojuma,” atklāj albuma autore.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Esmu pārvākusies deviņpadsmit vai divdesmit reizes, dziedājusi uz degoša kuģīša un pamatskolas laikā viena pārgājusi pāri aizsalušai Daugavai.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Tādu ir daudz, bet, ja jāizvēlas viens, – sajūta pēc koncerta mūzikas festivālā “Augustibluus” (Hāpsalu), kur biju kopā ar pianistu Ritvaru Garozu un basģitāristu Edgaru Galzonu.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Laba pašsajūta.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Cenšos maz ēst cukuru, daudz būt svaigā gaisā, laicīgi iet gulēt un katru dienu noteiktu laiku pasēdēt klusumā.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Pirms gulētiešanas pārbaudīt e-pastu un iešļūkt soctīklos. To nevajag darīt.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?
Vienīgā lieta, kas nemainās, – viss ir mainīgs.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Jebkura Džo Dispenzas grāmata. Viņš raksta par neirofizioloģijas principiem, epiģenētiku un smadzeņu darbību.

Kādu mūziku klausāties?
Ieteiktu, nejauši atrastu vai ar mērķi kaut ko konkrētu izzināt.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Ja ir iespēja, vienmēr ēdu mājās, bet dienās, kad sagurums ir pārāk liels vai gribas nosvinēt svarīgu notikumu, ar draugu ejam kaut kur pasēdēt. Tad īpaša var kļūt jebkura vieta – gan maza telts pie Ziemeļu mola Liepājā, gan restorāns “Riviera” klusajā centrā.

Vieta un laiks, kur gribētu dzīvot?
Es gribētu katrā gadsimtā nodzīvot kādu mēnesi vai divus. Un tad, pirms atgriezties tagadnē, pusgadu nodzīvot tālā nākotnē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.