Menu
 

Decembrī Siguldā apskatāmas divas jaunas mākslas izstādes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Zanes Biķes izstādes atklāšana Siguldas Jaunajā pilī. Foto - "Siguldas devons" Zanes Biķes izstādes atklāšana Siguldas Jaunajā pilī. Foto - "Siguldas devons"

Ceturtdien, 9.decembrī, Siguldas novada kultūras centrā “Siguldas devons” tiks atklāta krāšņa mākslinieces Signes Vanadziņas izstāde "Pelēkās vielas”. Daļu izstādes veido gleznas, kurās gleznojot izmantotas krāsas jaucot kopā ar pelniem.

Izstādē būs skatāmi ne tikai sērija “Pelēkās vielas”, bet arī darbi, kas tapuši pēdējā gada laikā un arī pa kādam senākam darbam, kas piestāv šim brīdim. Mākslinieces darbos izmantotās dzīvīgās krāsas ir kā svaiga elpa garajam ziemas periodam sākoties, pavēstīja kultūras centrā. Izstāde "Siguldas devonā" būs apskatāma līdz 15. janvārim.

Savukārt Siguldas Jaunās pils salonā decembrī apskatāma mākslinieces Zanes Biķes gleznu izstāde “Ticības liecības”. Gleznās simbolisma manierē attēloti teoloģiski sižeti, mākslinieces vīzijas, kuras viņu piemeklējušas lūgšanu laikā. Katru gleznu papildina īpaša Zanes rakstīta vēsts, kura paskaidro gleznās atainoto.

Zanes Biķes gleznu sērija “Ticības liecības” aicina izstādes apmeklētājus šajā pārmaiņu laikā, kā arī pirmssvētku laikā atspoguļoties savās vērtībās un uzskatos. Izvērtēt to, kā šis brīdis iezīmē mūsu bailes, dusmas un neapmierinātību. Tomēr atgādina, ka mīlestība un līdzcietība nedrīkst pazust, lai mēs būtu patiesi cilvēcīgi.

Katra mākslinieces glezna ir papildināta ar īpašu vēstījumu, kas vēl dziļāk ļauj katram ieskatīties sevī. Zane Biķe pauž, ka viņas gleznu mērķis ir uzrunāt skatītāju ieraudzīt Dievu. Lai caur Dievu cilvēki taptu stiprināti un taptu stiprināta viņu ticība, kā arī spēja sajust un iepazīt Dieva sirdi.

Zanes Biķes izstādi “Ticības liecības” Siguldas Jaunās pils salonā būs skatāma no 1. decembra līdz 2022. gada 3. janvārim. Izstādi iespējams apskatīt Siguldas Jaunās pils darba dienās no otrdienas līdz piektdienai no 10.00 līdz 17.00 un brīvdienās no 10.00 līdz 18.00.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.