Menu
 

Kultūras ministrija atkārtoti izsludina konkursu uz Turaidas muzejrezervāta direktora amatu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kultūras ministrija (KM) atkārtoti izsludina atklātu konkursu uz Turaidas muzejrezervāta direktora amatu. Pretendenti pieteikumus aicināti KM iesniegt līdz 30.decembrim. Ministrijas organizētais pirmais atklātais konkurss uz vakanci beidzies bez rezultāta, konkursa uzvarētājam savu kandidatūru atsaucot.

Īpaši aizsargājamā kultūras pieminekļa Turaidas muzejrezervāta direktora amats kļuva vakants pēc tās ilggadējās vadītājas Annas Jurkānes iesniegtā iesnieguma kultūras ministram par darba tiesisko attiecību izbeigšanu pēc pašas vēlēšanās, atgādina KM.

Turaidas muzejrezervāta vadītāja galvenie darba pienākumi ir plānot, vadīt un koordinēt muzeja darbu, nodrošinot tā mērķu un uzdevumu izpildi, nodrošināt muzeja funkciju izpildi: krājuma, pētnieciskā un komunikācijas darba koordinētu īstenošanu, muzeja darbības un attīstības stratēģijas izstrādi un aktualizēšanu.

Tāpat arī nodrošināt un atbildēt par regulāru Turaidas muzejrezervāta darbības izvērtēšanu, tā sagatavošanu akreditācijas procesam, kā arī muzeja darbības pārskata sagatavošanu, nodrošināt muzeja pieejamības un pakalpojumu kvalitātes pilnveidi, un nodrošināt muzeja finansiālo, juridisko un administratīvo darbību tās mērķu un uzdevumu īstenošanai atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Pretendentiem izvirzītās prasības: akadēmiskā vai profesionālā augstākā izglītība humanitārajās vai sociālajās zinātnēs, vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā kultūras institūcijā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā, teicamas latviešu valodas un labas vismaz divas svešvalodu (t.sk. angļu valodas) zināšanas (vismaz C1 līmenis valsts valodai, vismaz B1 līmenis mutvārdu saziņas prasmēs svešvalodās, labas zināšanas un izpratne par muzeju darbību un funkcijām, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšanas prasmes, piemīt stratēģiskais redzējums un labas attiecību veidošanas un uzturēšanas prasmes.

Līdz ar citiem dokumentiem pretendentiem būs jāiesniedz un tiks izvērtēts īpaši aizsargājamā kultūras pieminekļa – Turaidas muzejrezervāta turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Iesniegtos pieteikumus Turaidas muzejrezervāta direktora amatam izvērtēs speciāli izveidota komisija. Tās priekšsēdētāja pienākumus pilda KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas priekšsēdētāja vietnieka pienākumus – KM valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš.

Turaidas muzejrezervāta direktora amatam noteiktā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir no 1983 līdz 2264 eiro (atkarībā no kategorijas, kuru nosaka vadoties pēc pretendenta profesionālās pieredzes attiecīgajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā un ir būtiska iestādes funkciju izpildei).

Turaidas muzejrezervāta misija ir harmoniskas sabiedrības veidošana, parādot latviskās dzīvesziņas attīstību un vispārcilvēciskās vērtības ar tūkstošgadē uzkrāto reģiona un Turaidas vēsturiskā centra dabas un kultūras mantojumu. Muzejrezervāta 58,34 hektāru lielā teritorija bagāta ar arheoloģijas, arhitektūras, vēstures un mākslas pieminekļiem, kuri stāsta par notikumiem vairāk nekā 1000 gadu garumā, sākot ar 10.gadsimtu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.