Menu
 

Inciemā apmeklētājiem atvērta rakstniekam Anšlavam Eglītim veltīta ekspozīcija

  • Autors:  LETA
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Inciema tornī apmeklētājiem atvērta ekspozīcija "Anšlavs Eglītis. Jaunais cilvēks", informēja Siguldas novada pašvaldībā.

Ekspozīcija apskatei būs atvērta darbdienās no plkst.10 līdz 16. Ieeja tajā ir bez maksas, taču, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, apmeklējums ir iepriekš jāpiesaka tīmekļa vietnē "www.anslavseglitis.lv", rakstot uz e-pasta adresi "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt." vai mobilajā lietotnē "Bookla".

Inciema torņa otrajā stāvā izvietota ekspozīcija "Anšlavs Eglītis. Jaunais cilvēks", kurā var iepazīties ar rakstnieka dzīvesgājumu vizuāli uztveramā veidā. Veidojot ekspozīciju par rakstnieka personību un daiļradi, izveidota arī interaktīva grāmata, kura dod iespēju apmeklētājiem "sarunāties" ar Eglīti. Trešajā stāvā, nelielajā viesistabā, izveidota Eglīša lasītava, kurā ir apkopota gandrīz visa rakstnieka daiļrade, tomēr dažas grāmatas vēl trūkst, tāpēc iedzīvotāji aicināti iesaistīties lasītavas papildināšanā un dāvināt Eglīša grāmatas, informē pašvaldībā.

Ekspozīcijā iespējams iegādāties arī izdevumu "Anšlava Eglīša dzīve trijās burtnīcās", kas tapis sadarbībā ar Turaidas muzejrezervātu un kurā aprakstīta Anšlava Eglīša dzīve bērnībā, jaunībā un svešumā.

Projekts "Rakstnieks Anšlavs Eglītis Inciemā" realizēts ar Rīgas rajona Lauku attīstības biedrības un Lauku atbalsta dienesta atbalstu Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansētās Latvijas Lauku attīstības programmu 2014.-2020.gadam.

Projekta mērķis ir dažādot sabiedriskās aktivitātes Inciemā, saglabāt kultūrvēsturisko mantojumu Krimuldas iedzīvotājiem un pastāstīt par to viesiem, ieviešot jaunas sabiedriskās aktivitātes un piedāvājot inovatīvus risinājumus kultūras mantojuma iepazīšanai, sniedzot ieguldījumu Latvijas kultūrvides veidošanā.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 27 213 eiro, publiskais finansējums 24 492 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.