Menu
 

Latvijas Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos svētku iestudējums pēc Margaritas Stārastes pasaku motīviem

  • Autors:  LETA
Foto - M.Markovskis, lelluteatris.lv Foto - M.Markovskis, lelluteatris.lv

Ziemassvētkos, 24.decembrī un 25.decemrī, Latvijas Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos svētku iestudējums pēc Margaritas Stārastes pasaku motīviem "Ziemassvētku prieks", aģentūru LETA informēja teātrī.

Jau pagājušā gada Ziemassvētkos režisore Vija Blūzma pēc Stārastes pasaku motīviem iestudēja svētku laika izrādi "Ziemassvētku prieks", kas pandēmijas dēļ palika skatītājiem neparādīta. Šogad izrāde atjaunota un pielāgota Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajai zālei, beidzot satiksies ar skatītājiem.

"Izrādi veidojām, domājot par to, ka ar katru gadu arvien grūtāk un grūtāk ir sajust sevī svētku noskaņu un patiesu sirds prieku. Pasaule uzliek standartus, kam un kādiem ir jābūt Ziemassvētkiem, lai šis prieks rastos - cik daudz dāvanām, cik skaistām lampiņām, cik bagātīgiem galdiem," atzina režisore.

Blūzma uzskata, ka arī bērniem nav viegli saprast, par ko īsti ir šie svētki, jo katra reklāma mēģina piedāvāt jaunas idejas, ko viņiem svētkos gribēt vēl un vēl.

"Šajā izrādē divi sniegavīri dodas meklēt Ziemassvētku prieku pie tiem, kam tas šķietami ir - bet cik īsts un paliekošs var būt prieks, ar kuru nedalās? Vienkāršā un bērniem saprotamā veidā mēs runājam par to, ka īsts un patiess prieks sirdī ielīst tad, kad tu to atver citiem, un ir kāds, ar ko dalīties. Izrāde paredzēta vecumam, kurā bērnos dabīgi notiek šī lēnā pāreja no "es", "mans", "man" un pamazām augošo spēju ieraudzīt arī citu vajadzības un sajūtas," iesaka režisore.

Izrādē aktieri Arnita Jaunzeme un Pēteris Galviņš izspēlē Stārastes stāstu varoņu piedzīvojumus un atklājumus, papildinot tos ar dziesmām, ko izrādes vajadzībām radījis dziesminieks Mikus Frišfelds. Izrādes māksliniece Anita Znutiņa-Šēve radījusi gan lelles un tērpus, gan iestudējuma scenogrāfiju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.