Menu
 

NBS Štāba orķestra klarnetiste Marina Vidmonte pirmās militārās mācības poligonā aizvadījusi -11 grādu salā Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra klarnešu kvartets “Quattro Differente” laidis klajā kamermūzikas albumu “Baltijā”. Tajā iekļauti Baltijas valstīs dzīvojošo mūsdienu komponistu skaņdarbi, kuru galvenā ideja – vienotībā ir spēks.

“Mūsu albuma iecerei ir simboliska nozīme – atainot cilvēku garīgo vienotību ar līdzās esošajiem. Latvijas un mūsu kaimiņvalstu tautu likteņi allaž ir pastāvējuši līdzās viens otram dažādos vēsturiskajos periodos; mūsu tautas ir sadevušās rokās izšķirošajos notikumos, lai nosargātu savas zemes. Tādēļ mūsu idejas centrā ir vēstījums par Baltijas cilvēka dzīvi, kas nesaraujami ir vienota ar šī reģiona kultūru un tautām. Albuma saturu veido tieši Baltijas valstu komponistu mūzika, kas ir kā apliecinājums mūsu ģeogrāfiskā reģiona vienotībai,” stāsta klarnešu kvarteta “Quattro Differente” mākslinieciskais vadītājs virsseržants Guntars Gedroics.

Albumā iekļauti Valda Muktupāvela, Sergeja Austra Universa, Ingas Meijeres, Marinas Vidmontes, Otta Kaska, Vaidas Strjaupaites-Beinarienes, Ērikas Jostas un Ķēstuša Daugirda oriģināldarbi, kas sarakstīti tieši klarnešu kvartetam. Albums ieskaņots Latvijas Radio studijā, un tā skaņu režisors ir Normunds Slava. Seržante Marina Vidmonte ir viena no orķestra solistēm.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Kā šodien atceros savas pirmās militārās mācības poligonā. Bija ziema, un gaisa temperatūra bija mīnus vienpadsmit grādu.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Biju ļoti saviļņota un emocijām pārņemta, kad saņēmu savu otro bakalaura diplomu kompozīcijas specialitātē.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Visbiežāk tās ir satikšanās ar interesantiem cilvēkiem, kā arī veiksmīgas idejas, kuras izdevies realizēt. Tas vienmēr motivē strādāt.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Nekad neesmu smēķējusi, kā arī pievēršu uzmanību tam, lai mans ikdienas ēdiens būtu sabalansēts.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Man patīk ilgi gulēt, un man ļoti garšo saldumi.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?
Daudzas lietas cilvēka dzīvē ir atkarīgas no viņa paša, tādēļ nav jābaidās uzdrīkstēties un uzticēties pašam sev.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem? 
No sirds iesaku Anselma Grīna grāmatu “Dzīves māksla”. Tā var kalpot par tādu kā nelielu orientieri katra cilvēka dzīvē.

Kādu mūziku klausāties?
Visbiežāk es klausos lounge stila mūziku, taču neatsakos arī no citiem žanriem. Labprāt klausos klasiku vai vienkārši ieslēdzu radio, jo tur var dzirdēt šobrīd populārāko.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Parasti pusdienoju darbavietā, bet, ja apstākļi ļauj, labprāt dodos uz kādu no “Lido” restorāniem.

Laiks un vieta, kur gribētu dzīvot?
Es esmu daudz par to domājusi, bet nonācu pie secinājuma, ka gribu dzīvot šeit un tagad. Katram laikam un vietai ir savs šarms.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.