Menu
 

Populārais dziesminieks Eds Šīrans nākamvasar koncertēs Rīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Populārais dziesminieks Eds Šīrans nākamvasar koncertēs Rīgā Publicitātes foto

Nākamās vasaras vidū, 12. jūlijā, ne tikai Latvijas, bet arī kaimiņvalstu mūzikas mīļotāju ceļi vedīs uz Rīgu, Lucavsalu, kur notiks vienīgais patlaban pieprasītākā popmūzikas izpildītāja Eda Šīrana (Ed Sheeran) koncerts Baltijas valstīs. Pateicoties ilgstošiem organizatoru pūliņiem, mūsu valsts galvaspilsētu beidzot izdevās iekļaut mūziķa vērienīgās Eiropas 2019. gada koncertturnejas "÷ (Divide)" sarakstā.

Kā norāda koncerta rīkotāji, biļetes uz E. Šīrana koncertu tirdzniecībā nonāks nākamnedēļ, 27. septembrī, turklāt viens pircējs varēs iegādāties tikai četras biļetes. Minētie noteikumi tiek ieviesti, lai novērstu biļešu nokļūšanu otrreizējā tirgū, tālākpārdošanu (spekulāciju ar tām) un dažāda veida krāpšanos.

Britu dziesminieks Eds Šīrans ir ne tikai viens no veiksmīgākajiem mūsdienu dziesmu autoriem, bet arī ārkārtīgi pieprasīts izpildītājs. Bez pārspīlējuma var apgalvot, ka patlaban Šīrans ir mākslinieks numur viens pasaules mūzikas industrijā.

Viņa 2017. gada martā iznākušais trešais studijas albums "÷ (Divide)" pārliecinoši kļuvis par aizvadītā gada vispārdotāko ierakstu pasaulē. Līdz šodienai pārdoti vairāk nekā 15,5 miljoni albuma kopiju (multiplatīna statuss 36 valstīs), un tas joprojām dominē ļoti daudzu valstu mūzikas topos. Arī albuma ievērojamākie hiti – "Shape of You" (multiplatīns 32 valstīs un visu laiku visvairāk "Spotify" atskaņotā kompozīcija), "Castle on the Hill", "Galway Girl", "Perfect" un "Happier" – turpina savu uzvaras gājienu.

Likumsakarīgs ir Šīrana koncertu apmeklētības fenomens – "÷ (Divide)" turneja pārspēj vienu ažiotāžas rekordu pēc otra, un daudzviet izziņotos datumus nākas papildināt ar jauniem. Īrijā 300 tūkstoši biļešu uz septiņiem koncertiem tika pārdotas stundas laikā. Līdzīgi notika Varšavā, kur divi stadiona koncerti tika izpārdoti dažu stundu laikā, turklāt vairāk nekā gadu iepriekš. Austrālijā un Jaunzēlandē vairāk nekā miljons skatītāju apmeklēja Eda Šīrana uzstāšanās, kas ir jauns šā reģiona rekords.

Jāpiebilst, ka karjeras laikā Eds Šīrans saņēmis virkni prestižu mūzikas balvu, piemēram, četras "Grammy", četras "Ivor Novello" (britu komponistu balva), piecas "Brit", sešas "Billboard" un citas godalgas. Par sasniegumiem mūzikā un labdarību pagājušā gada nogalē Šīrans apbalvots ar Britu impērijas ordeni.

Populārais vīriešu žurnāls "GQ Magazine" nosaucis Šīranu par "de facto" mūsdienu paaudzes balsi ar mūziku, kas atspoguļo viņa personību un iezīmē viņa auditorijas raksturojumu – autentiskumu, īstenību, nopietnību, atklātību: "Eda noslēpums ir tajā, ka viņš ir tāds pats kā visi un vienlaikus vienpatis. Faniem viņš ir viens no viņiem, bet viņa talants ir unikāls – kā nevienam citam."

Biļetes – tikai vietnē www.bilesuserviss.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.