Menu
 

Rīgas Doma kora skolas jauktais koris iegūst Baltijas jūras koru konkursa Grand Prix

  • Autors:  Apriņķis.lv
Rīgas Doma kora skolas jauktais koris iegūst Baltijas jūras koru konkursa Grand Prix Publicitātes foto

Par Trešā starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa 1. vietas un Grand Prix ieguvēju, saņemot īpašo Jūrmalas pilsētas kausu un 3500 eiro “Latvijas Valsts mežu” Lielo balvu, kļuva Rīgas Doma kora skolas jauktais koris (diriģents Jurģis Cābulis). Otro vietu un 2000 eiro naudas balvu saņēma jauktais koris “Parahyangan Catholic University Choir” (Indonēzija). Trešo vietu un 1000 eiro naudas balvu ieguva meiteņu koris “Elleri” (Igaunija).

Par konkursa labāko diriģentu tika atzīts Indonēzijas kora diriģents Ivans Johans (Ivan Yohan), bet labākais obligātā skaņdarba – Andra Dzenīša opusa “The Drop” – interprets ir Rīgas Doma kora skolas jauktais koris, kas ieguva arī skatītāju simpātiju balvu, informē Starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Pēc pirmās dienas rezultātiem finālam izvirzīti tika pieci kori: jauktais koris “Aidija” (Lietuva), jauktais koris “Parahyangan Catholic University Choir” (Indonēzija), meiteņu koris “Elleri Tutarlastekoor” (Igaunija), Rīgas Doma kora skolas jauktais koris (Latvija) un sieviešu koris “Aino” (Somija).

Konkursa mākslinieciskais vadītājs Jānis Ozols: “Trešais starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss ir jau noslēdzies, bet man ir sajūta, ka mēs visi šīs dienas atcerēsimies vēl ilgi un ar pašām labākajām atmiņām. Jo šogad katrs no mums izvirzīja sev jaunus mērķus, centās tos sasniegt un visi, ieskaitot mani, ir spēruši nākamo soli savā attīstībā. Uz tikšanos nākamgad – 2019. gada septembrī!”

“Konkurss pārliecinoši virzās uz lielo mērķi – iekļūt Eiropas Grand Prix koru konkursu apritē. Un ticu, ka tas rīkotājiem izdosies, jo šis gads parādīja atvērtību dažādībai, augstāko organizatorisko līmeni, un mani kā žūrijas locekli īpaši gandarīja žūrijas izvēle – visi augstas raudzes profesionāļi, mūsu diskusijas bija par smalkām izpildījuma niansēm. Un tas ir lieliski!” par konkursu stāsta žūrijas komisijas priekšsēdētājs, komponists Ēriks Ešenvalds.

Konkurss tapis sadarbībā ar Jūrmalas pilsētu, kopā ar “Latvijas Valsts mežiem” un Valsts kultūrkapitāla fondu. Trešais starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss noritēja no 21. līdz 23. septembrim Dzintaru koncertzālē Jūrmalā un sapulcināja simtiem dziedātāju no Somijas, Islandes, Indonēzijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas, norāda sabiedrisko attiecību vadītāja.

Konkursantu sniegumu vērtēja starptautiska žūrija ar latviešu komponistu Ēriku Ešenvaldu priekšgalā. Pārējie četri žūrijas locekļi ir godalgotā diriģente, kormūzikas eksperte, pasniedzēja un vokālā pedagoģe Bērnija Šerloka (Bernie Sherlock) no Īrijas; starptautiski zināmais jaunais komponists, diriģents un aktieris Pērts Ūsbergs (Pärt Uusberg) no Igaunijas; daudzpusīgais kordiriģents, semināru un festivālu viesis, godalgotais komponists un aranžētājs, pasniedzējs Vaclovs Augustins (Vaclovas Augustinas) no Lietuvas; kā arī kordiriģents, asociētais profesors, festivālu direktors un pieredzējušais žūrijas loceklis daudzos koru konkursos Dr. Milans Kolena (Dr. Milan Kolena) no Slovākijas, vēsta I. Vasiļjeva.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.