Menu
 

Mūziķa Ingus Ulmaņa kaitīgais ieradums ir nesaprast, kad jāpārstāj pļaut zāli Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Ingus Ulmanis ir viens no vairāk nekā četrdesmit mūziķiem no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Ukrainas, kas vienojušies kopīgā dziesmā “Resistance” (“Pretestība”), paužot atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas uzsākto karu, par savas valsts un visas Eiropas vērtībām un tiesībām uz brīvību, kā arī godinot Ukrainas aizstāvju drosmi un pašaizliedzību. Dziesmas mūzikas autore ir Katrīna Gupalo, ukraiņu tautasdziesmas, Ojāra Ērika Kalniņa un Konstantīna Gupalo vārdi. Mūziķi aicina nebūt vienaldzīgiem un atbalstīt Ukrainu visos iespējamajos veidos, cik vien ilgi tas būs nepieciešams. Dziesmu var noklausīties lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs. Visa saņemtā atlīdzību par tās straumēšanu un izpildīšanu tiks ziedota Ukrainas atbalstam.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Mana pirmā automašīna bija tēva “Pobeda”. Ātrumi pārslēdzās ar krakšķiem, riepas bija faktiski bez protektora, bremzes atsaucās uz trešo spiedienu, un stūre uz pagriezieniem drebēja. Ar to visu es nevienu negribēju laist garām un līkumos centos iet sānslīdē. Atmiņas uz mūžu par pirmo auto kā pirmo mīlestību….

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Dzemdības, kurās biju klāt… Un pagājušās vasaras “Dabas koncertzāles” koncerts Vācijā kopā ar Berlīnes filharmoniķiem.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Darbs, kurš darina citu darbu.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Sieva saka, ka gulēšana visās iespējamajās vietās.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Nesaprast, kad jāpārstāj pļaut zāli.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Ka esam viens no otra atkarīgi. 

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Gandrīz neatbildams jautājums. Varu minēt grāmatas, kuras mani iedvesmoja jaunībā: Mihaila Bulgakova “Meistars un Margarita”, Džoisa Kerija “Bez vidutāja”, Hermaņa Heses “Stikla pērlīšu spēle”, Gabriela Garsijas Markesa “Simts vientulības gadi”.

Kādu mūziku klausāties?
Viss, ko varu pateikt par mūziku, ir, ka tā jāklausās albumos, nevis atsevišķas dziesmas. Manuprāt, tad to var saukt par mūzikas klausīšanos.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Teicamu pavāru restorāni. Ietekme no sievas, ka pavārmāksla ir jānovērtē. Otrkārt, kūpinātas zivis, kuras nopērku, braucot gar jūras krastu, un tad galds kaut kur pie dabas.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Tikai un vienīgi mirklis, kurā atrodos pašlaik.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.