Menu
 

Ādažos un Rīgā izskanēs jauns muzikāls uzvedums bērniem "Rūķu Riču Raču"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

14.maijā Ādažu Kultūras centrā, kā arī 21. un 22.maijā Spīķeru koncertzālē Rīgā būs skatāms jauns muzikāls uzvedums bērniem “Rūķu Riču Raču”. Muzikālajā uzvedumā būs dzirdamas Arvīda Žilinska, Elgas Īgenbergas, Jāņa Lūsēna un citu latviešu komponistu dziesmas.

Kā pavēstīja koncertuzveduma rīkotāji VSIA “Latvijas Koncerti”, “Rūķu Riču Raču” galvenie varoņi ir kāda rūķu ģimene – rūķu tētis, mamma, rūķu māsiņa un divi brālīši. Tur, tālu, tālu, aiz trejdeviņiem mežiem, lielā kalna pakājē, viņu dzīve, tāpat kā citiem rūķiem senatnē, rit vienkārši, bet jauki un laimīgi.

Katram ikdienā savs darbiņš jāpadara, cītīgi jāpamācās rūķu vēstures stundā un tikai pēc tam vakarus var īsināt ar rūķu ģimenes iemīļoto “Riču Raču” spēli. Bet tad pēkšņi rūķu dzīve mainās līdz nepazīšanai. Rūķiem vajadzēs daudz izturības, spēka un gudrības, lai atgūtu to, kas nakts melnumā nozagts. Bet rūķi joprojām tic, ka vēl uzspēlēs “Riču Raču”...

Rūķu lomas uzvedumā atveidos Latvijā populāri mākslinieki: dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels, dziesminiece Anta Eņģele, džeza un laikmetīgās mūzikas dziedātāja Beāte Zviedre, kā arī pianists Raimonds Petrauskis un saksofonists Oskars Petrauskis. Uzveduma mākslinieciskā vadītāja ir Karina Bērziņa, videomāksliniece – Dita Maļinovska, kostīmus un rekvizītus nodrošinās Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma pasniedzēji un audzēkņi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.