Menu
 

"Placebo" koncerta Siguldā īpašie viesi būs grupas "Sibyl Vane" un "Purple Negative"

  • Autors:  LETA
Foto - facebook.com/purplenegativeband Foto - facebook.com/purplenegativeband

Par "Placebo" 22.jūnija koncerta Siguldas pilsdrupās īpašajiem viesiem apstiprināti pērnavieši "Sibyl Vane" un rīdzinieki "Purple Negative", aģentūru LETA informēja "L Tips Agency" pārstāve Līva Toniņa.

Viņa norāda, ka "Sibyl Vane" apvieno indīpopu ar postpanku un 90.gadu alternatīvā roka elementus. Grupas skanējums savu individualitāti iegūst, pateicoties apvienības līderes - vokālistes, dziesmu autores un ģitāristes - Helēnas Randlahtas balsij un tēlam.

Toniņa atzīmē, ka rakstnieka Oskara Vailda traģiskās varones vārdā nosauktais trio savu muzikālo ceļojumu uzsāka Pērnavā 2010.gada pavasarī. Igauņu alternatīvā roka grupas ģitāristi Heiko Lēsments un Randlahta nodibināja "Sibyl Vane" kā vienreizēju blakusprojektu.

Uzvarot vairākos konkursos Igaunijā, viņi izpelnījās starptautisku ievērību, kā rezultātā 2012.gadā tika noslēgts ieraksta līgums ar Latvijas "I Love You Records". Tajā pašā gadā klajā nāca debijas albums "Love, Holy Water & TV", kam 2017.gadā sekoja albums "Sibyl Vane", bet 2020.gadā - "Duchess".

Savukārt "Purple Negative" ir indī un alternatīvā roka grupa no Rīgas. Apvienība guvusi atzinību, iepazīstinot klausītājus ar tādiem singliem kā "Your Ignorance" un "Fluorescent Lights". 2020.gada septembrī grupa iepazīstināja ar singlu "Happy Once a Year" un minialbumu "Happy", kas tapis "Hodila Records" studijā. Grupas sastāvā darbojas Elīza Daine, Roberts Gromovs, Rūdolfs Roļskijs un Emīls Lapiņš.

Britu alternatīvā roka zvaigznes "Placebo" Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies savas vasaras festivālu turnejas laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.