Menu
 

Gadsimta garākā līgodziesma skanēs arī Ropažos, Siguldā un Mārupē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Latvijas Radio Ilustrācija - Latvijas Radio

21.jūnijā, vasaras saulgriežos, vairāki simti dziedātāju Latvijā un visā pasaulē skandēs “Gadsimta garāko līgodziesmu”, ko jau septīto gadu organizē Latvijas Radio 2. Līgodziesma no saules lēkta plkst. 4.29 līdz saules rietam plkst. 22.22 ar radio ētera starpniecību vīsies cauri visai Latvijai.

Sekojot saules ceļam, līgošanā secīgi iesaistīsies kori un folkloras kopas no dažādiem Latvijas reģioniem un citām valstīm, informēja Latvijas Radio. “Gadsimta garākās līgodziesmas” norise sāksies saullēktā plkst.4.29, kad rīta agrumā LR2 tiešraidē uzlecošo sauli sveiks dziesminieks Kārlis Kazāks un koklētāja Laima Jansone. Turpinājumā līgodziesma vīsies cauri visai Latvijai un paviesosies pie Eiropas latviešiem, ik pusstundu vai stundu uzkavēdamās katrā nākamajā vietā un 5-7 minūtes skanot tiešraidē Latvijas Radio 2 ēterā.

Plkst.5.30 pasākumā iesaistīsies Ropažu folkloras kopa “Oglīte”, bet 6.30 – Siguldas jauktais koris “Spārni”. Turpinājumā Līgo dziesma pulcēs Līgatnes, Matīšu, Jērcēnu, Barkavas, Ciblas, Rēzeknes, Daugavpils, Aizkraukles, Iecavas, Tērvetes, Brocēnu, Liepājas, Pāvilostas, Alsungas, Ventspils, Rojas un Jaunpils korus un folkloras ansambļus, kā arī muzicējošos latviešus Luksemburgā un Dānijā un noslēgsies plkst.21.45 ar Jaunmārupes jauniešu kora “Universum” sniegumu.

Vēlā vakara stundā “Gadsimta garākā līgodziesma” atgriezīsies Latvijas Radio 1.studijā, kur gada garākās dienas saulrietu ar skanīgu koncertu no plkst. 22.00 līdz plkst. 22.22 sagaidīs Garkalnes pagasta jauktais koris “Pa Saulei”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.