Menu
 

Horeogrāfs Artis Puriņš nesen, rādot kustību jauniešiem, salauzis kāju Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Tautas deju ansamblis “Liesma”. Foto – no privātā arhīva Tautas deju ansamblis “Liesma”. Foto – no privātā arhīva

12.jūnijā VEF kultūras pils Lielajā zālē notiks deju kolektīvu koncerts “Sanāciet, sadancojiet!”. Latviešu tautas deja – tas ir dzīvesveids, kas palīdz sajust un izprast latviešu tautas pamatvērtības. Ar mīlestību pret deju, kopā ar tās radītājiem un izpildītājiem koncertā varēs baudīt dejas prieku, skatoties latviešu dejas vecmeistaru horeogrāfijas pērles, jauno horeogrāfu inovācijas un dejas no nākamo XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku lieluzveduma “Mūžīgais dzinējs”. Tautas deju ansamblis “Liesma” koncerta programmā ir iekļāvis arī dažas cittautu dejas, tā atjaunojot senu kolektīva tradīciju.

Deja ir tikai mirklis. Satvēriens, rokasspiediens, skatiens... Mirklis, kas ļauj apjaust lietu īslaicīgo skaistumu un liek domāt par to, cik šis skaistums ir trausls. Deja audzina ne tikai fiziski, bet arī garīgi, tā dod iespēju attīstīties un iemācīties paust sajūtas, kuras dažkārt nav iespējams izteikt vārdos. Tautas deju ansamblis “Liesma” kopā ar draugiem un domubiedriem – tautas deju ansambli “Dzirkstelīte”, bērnu deju ansambli “Dzīpariņš”, vidējās paaudzes deju kolektīvu “Oglīte”, senioru deju kolektīvu “Oglīte”, tautas deju kolektīvu “Dzīpars”, vidējās paaudzes deju kolektīvu “Druva” un deju kolektīvu “Pēda” – izdejos krāšņu koncertu, kas vienkopus pulcēs dažādu paaudžu dejotājus Renātes Lindes, Jāņa Marcinkeviča, Inas Jurickas, Unas Stakles un Arta Puriņa vadībā.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Auksta duša no rīta. Pirmoreiz tas bija ekstrēmi, un arī šodien tas ir tikpat ekstrēmi, bet bez tā nevaru iedomāties savu dzīvi.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Tādu brīžu ir daudz, bet tie noteikti ir saistīti ar kultūru: izrāde “Rotkho”, 2018. gada Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerts, “Rīga 800” svinības.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Mūzika.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Atslodzes dienas.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Deju skolotāja darbs. Piemēram, nesen, rādot kustību jauniešiem, salauzu kāju. Stresa arī šajā darbā ir pārpārēm.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Tu nekad neesi viens, bezspēcīgs vai izmisis, ja tu tici Dievam!

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?  
Džonsa Ērvinga “Lūgšana par Ouenu Mīniju”.

Kādu mūziku klausāties?
Mūsdienu džezu, klasisko mūziku, latviešu estrādes klasiku.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Mājās pie loga.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Šis laiks un šī vieta. Rīga, Latvija. No padomju bērnības līdz Covid-19 pandēmijai. Spēj tik turēt līdzi!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.